Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Η νέα στρατηγική 2022-2027

ΑρχικήΝέαEFSA: Η νέα στρατηγική 2022-2027
spot_img

cibum team

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EFSA έχει υιοθετήσει τη στρατηγική από το 2022 μέχρι το 2027, καθορίζοντας τις προτεραιότητες για τον οργανισμό, τα αποτελέσματα που σκοπεύουμε να επιτύχουμε και τις δράσεις υψηλού επιπέδου που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η υιοθέτηση ακολουθεί δύο χρόνια διαβούλευσης με τους εταίρους μας, τα ενδιαφερόμενα μέρη, το διοικητικό συμβούλιο και το ευρύτερο κοινό – εντοπίζοντας προκλήσεις και ευκαιρίες και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αντιμετωπίσουμε.

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Μια τροποποίηση του γενικού νόμου για τα τρόφιμα τέθηκε σε ισχύ το 2021, αυξάνοντας τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες της ΕΕ. Οι εξελίξεις πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, όπως η στρατηγική Farm to Fork, θα διαμορφώσουν το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας τα επόμενα χρόνια. Και η πανδημία απαιτεί να προσαρμοστούμε σε νέους τρόπους εργασίας.

Τι θα κάνει η EFSA για να παραμείνει σχετική σε αυτό το μεταβαλλόμενο πλαίσιο; Η παροχή αξιόπιστης αξιολόγησης και επικοινωνίας των κινδύνων από το αγρόκτημα στο πιρούνι θα παραμείνει η βασική μας δραστηριότητα, όπως ορίζεται στον Στρατηγικό Στόχο 1, τα επόμενα χρόνια.

Ο Στρατηγικός Στόχος 2 αντιμετωπίζει πώς θα διασφαλίσουμε την ετοιμότητα για μελλοντικές ανάγκες ανάλυσης κινδύνου. Τέλος, ο Στρατηγικός Στόχος 3 αφορά το πώς θα διαχειριστούμε και θα ενεργοποιήσουμε τις δραστηριότητές μας. Θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε το προσωπικό και να διασφαλίσουμε την οργανική ευελιξία, η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της δουλειάς μας.

Δεν θα μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Ενόψει των τρεχουσών και μελλοντικών προκλήσεων στην παροχή ασφαλών, υγιών και βιώσιμων τροφίμων, θα οδηγήσουμε τη συνεργασία σε ένα νέο επίπεδο: δημιουργία αξίας μέσω εταιρικών σχέσεων στο πλαίσιο μιας γνώσης της ΕΕ- οικοσύστημα. Αυτός το ήθος της συνεργασίας – και ο πιο εστιασμένος ρόλος της EFSA ως ενεργοποιητής της συλλογικής δράσης – βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας 2027.

Τι έπεται?

Η EFSA διασφαλίζει ότι όλα τα δομικά στοιχεία θα είναι σε θέση να επιτρέψουν την εφαρμογή της στρατηγικής τον Ιανουάριο του 2022. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη δεικτών απόδοσης που θα μας επιτρέψουν να παρακολουθούμε την πρόοδο καθώς και τις οργανωτικές αλλαγές που θα μετατρέψουν τις φιλοδοξίες μας σε πραγματικότητα.

Αυτό το έγγραφο έρχεται σε μια ιστορική χρονική στιγμή για την EFSA: μια τροποποίηση του γενικού νόμου για τα τρόφιμα τέθηκε σε ισχύ το 2021 που αύξησε τις ευθύνες της έναντι των πολιτών της ΕΕ. Οι εξελίξεις πολιτικής σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως οι δράσεις της Πράσινης Συμφωνίας και ιδίως η στρατηγική «Farm to Fork», η στρατηγική για τα χημικά για τη βιωσιμότητα και η στρατηγική για τη βιοποικιλότητα, έχουν ανακοινωθεί και θα διαμορφώσουν το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τα επόμενα χρόνια · και η παγκόσμια πανδημία SARS-CoV-2 απαιτεί την εφαρμογή νέων τρόπων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η EFSA ετοίμασε τη στρατηγική της 2027. Καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η EFSA σκοπεύει να ανταποκριθεί σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, περιγράφοντας την προστιθέμενη αξία που προτείνει στους πελάτες, τους συνεργάτες, τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό.

Η στρατηγική EFSA 2027 είναι διαθέσιμη ΕΔΩ 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα