Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αντιδράσεις για το νέο σύστημα βαθμολόγησης των franchise της McDonald’s

ΑρχικήPicksNews LineΑντιδράσεις για το νέο σύστημα βαθμολόγησης των franchise της McDonald’s
spot_img

Οι ιδιοκτήτες franchise McDonald’s εκφράζουν ανησυχία για το νέο σύστημα βαθμολόγησης με ορισμένους να το χαρακτηρίζουν ως επιπρόσθετο μοχλό πίεσης στο εργατικό δυναμικό.

Ανησυχίες προκαλεί η απόφαση της τεράστιας πολυεθνικής fast food, McDonald’s, να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης. Το σύστημα, που ονομάζεται Operations PACE (Performance and Customer Excellence),  πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2023 και πρόκειται, σύμφωνα με το CNBC, για μια «νέα προσέγγιση που να υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του σχεδίου ανάπτυξης». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6-10 ετήσιες επισκέψεις από αξιολογητές εταιρειών και τρίτων μερών ανά κατάστημα (13.000 περίπου στις ΗΠΑ), σε συνδυασμό με άλλες επιθεωρήσεις, όπως για παράδειγμα επιθεωρήσεις των τοπικών κανονισμών για την ασφάλεια των τροφίμων.

Κάποιοι δικαιοδόχοι, λοιπόν, καταστημάτων franchise της εταιρείας βλέπουν την πρωτοβουλία με κάπως δυσοίωνο τρόπο, καθώς  ανησυχούν ότι θα βλάψει τις επιχειρήσεις και θα αποξενώσει τους εργαζόμενους σε μια «στενή» αγορά εργασίας.  Άλλοι ιδιοκτήτες φοβούνται πως θα οδηγήσει σε μια λιγότερο συνεργατική προσέγγιση των λειτουργιών, με πιο σκληρή βαθμολόγηση, βάσει των όσων γνωρίζουν για το εγχείρημα. Μιλούν μάλιστα για «τσακισμένο ηθικό» και για πρόσθετες παραιτήσεις σε ήδη υποστελεχωμένα καταστήματα, με τις συνθήκες πρόσληψης να είναι ήδη αυστηρές. Σύμφωνα με άλλους ιδιοκτήτες,  τα προηγούμενα συστήματα βαθμολόγησης της McDonald’s ήταν πιο συνεργατικά και παρουσίαζαν αμοιβαία συμφωνημένους στόχους. Παράλληλα, μια ανεξάρτητη ομάδα υπεράσπισης δικαιοδόχων McDonald’s διεξήγαγε μια δημοσκόπηση, κατά την οποία μόνο το 3% των ιδιοκτητών εστιατορίων που απάντησαν είπαν ότι το PACE αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τις λειτουργίες, αναφέρει το CNBC.

Η McDonald’s πάντως φαίνεται ιδιαίτερα αφοσιωμένη στο νέο σύστημα, έχοντας την πεποίθηση ότι θα διατηρήσει τα «πρότυπα αριστεία» στα εστιατόριά της. Σχολίασε το σύστημα ως ιδανικό για την προσφορά εξατομικευμένης υποστήριξης και καθοδήγησης στους δικαιοδόχους στα καταστήματα, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους. Η εταιρεία δήλωσε, ακόμα, ότι προσφέρονται προαιρετικές εκπαιδευτικές επισκέψεις το 2022 πριν από την επίσημη έναρξη τον Ιανουάριο του 2023 για την καλύτερη εκμάθηση του προγράμματος.

Το PACE αναμένεται να δυσκολέψει κι άλλο την εταιρεία που ήδη αντιμετωπίζει πιέσεις για την προσέλκυση και τη διατήρηση εργαζομένων, όπως και πολλές άλλες με το φαινόμενο της «μεγάλης παραίτησης». 

Το κόστος εργασίας έχει επίσης αυξηθεί στα McDonald’s και σε άλλες εταιρείες γρήγορου φαγητού, με αποτέλεσμα οι δικαιοδόχοι να αυξάνουν τις τιμές μαζί με την αμοιβή και ο ανταγωνισμός για τους εργαζόμενους είναι έντονος. Υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη ώθηση των συνδικάτων και σωματείων σε διάφορα εστιατόρια και καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ, με τους εργαζόμενους στα Starbucks να πρωτοστατούν στον τομέα των τροφίμων. Όλοι τους διεκδικούν σεβασμό, καλύτερους μισθούς και πιο αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα