Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑΒ Βασιλόπουλος: Μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ
spot_img

Για την από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της γνώσης.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΑΒ Βασιλόπουλος, κορυφαία αλυσίδα σοπερμάρκετ. Η συνεργασία στοχεύει στην από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων γνώσης που παράγονται στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ, και εξελίσσονται από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και δύναται να αξιοποιηθούν από την ΑΒ.

Εκ μέρους του Κέντρου Αρχιμήδης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της εφαρμοσμένης έρευνας με την αγορά, με στόχο την ανάπτυξη και ωρίμανση ερευνητικών αποτελεσμάτων που δύναται να μετεξελιχθούν σε νεοφυή καινοτόμο επιχειρηματικότητα, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. «Το Κέντρο Αρχιμήδης», τονίζει ο Πρύτανης, «φιλοδοξεί να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις. Η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ συνδέεται άμεσα με τους στόχους του ιδρύματος. Από τη μεταφορά τεχνολογίας στην οικονομία θα προκύψει ωφέλεια για τους ερευνητές, το πανεπιστήμιο και την οικονομία, ενώ η λειτουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή θα επιτρέψει στα μέλη του ΕΚΠΑ και στα συνεργαζόμενα μέλη να επεξεργαστούν τις επιχειρηματικές ιδέες τους περαιτέρω και να δημιουργήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις».

Σχετικά με τη συνεργασία, η Όλγα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Στην ΑΒ, πιστεύουμε πως η σύνδεση μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί το «κλειδί» στη γέννηση των ιδεών του αύριο. Γι’ αυτό και με κάθε συνεργασία και δράση μας, φιλοδοξούμε να στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες και τις καινοτόμες ιδέες τους και, με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλλουμε ώστε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο