ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚαλλιθέα: Πρόστιμο 1.000 ευρώ στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ - Χρέωνε προϊόν ακριβότερα στο...

Καλλιθέα: Πρόστιμο 1.000 ευρώ στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ – Χρέωνε προϊόν ακριβότερα στο ταμείο από την αναγραφόμενη τιμή στο ράφι

Έλεγχος της Περιφέρειας Αττικής αποκάλυψε διαφορά ενός ευρώ στην τιμή προϊόντος, με την επιχείρηση να καλείται να καταβάλει διοικητικό πρόστιμο.

3 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ επιβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Καλλιθέα, καθώς σε έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών διαπιστώθηκε διαφορά ανάμεσα στην τιμή που αναγραφόταν στην πινακίδα του προϊόντος και στην τιμή που χρεώθηκε στο ταμείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών επέβαλε το πρόστιμο στην επιχείρηση «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ», βάσει των προβλεπόμενων διατάξεων της νομοθεσίας περί κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αγωγή-καταπέλτης κατά πασίγνωστης εταιρείας τροφών για κατοικίδια: Θάνατοι ζώων και νεφρική βλάβη 4χρονου παιδιού – Δείτε το κυβερνητικό έγγραφο

- Advertisement -

Η παράβαση διαπιστώθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στη Σωκράτους 133 & Σκρα, στην Καλλιθέα. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Περιφέρειας, στο συγκεκριμένο κατάστημα υπήρχε αναρτημένη πινακίδα τιμής για το προϊόν «G&B Κουτάλι Φαγητού με Ξύλινο Χέρι 6 τεμ.» στην οποία αναγραφόταν τιμή 3,99 ευρώ. Ωστόσο, κατά την αγορά του προϊόντος, στο ταμείο χρεώθηκε η τιμή των 4,99 ευρώ. Προέκυψε έτσι διαφορά ενός ευρώ μεταξύ της τιμής που είχε αναρτηθεί στο σημείο πώλησης και της τιμής που τελικά καταλογίστηκε στον καταναλωτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλύφθηκε καρκίνος που μεταδίδεται από ψάρι σε ψάρι – Είναι μεταδοτικός στους ανθρώπους; (βίντεο)

- Advertisement -

Η συγκεκριμένη πρακτική χαρακτηρίστηκε παράβαση από τις ελεγκτικές αρχές και οδήγησε στην επιβολή του διοικητικού προστίμου των 1.000 ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε για μία παράβαση του άρθρου 2Β§9 της Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (Υ.Α. 91354/17), σε συνδυασμό με το άρθρο 24 του Ν. 4177/2013, όπως ισχύουν.

Η απόφαση για την επιβολή του προστίμου φέρει ημερομηνία 11 Αυγούστου 2026 και περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής για τα διοικητικά πρόστιμα:

Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ενημέρωσης για την ασφάλεια τροφίμων. Οι πληροφορίες του άρθρου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία

Τα δύο πιο κοινά γλυκαντικά συνδέθηκαν με ανησυχητικές αλλαγές στον οργανισμό ακόμη και δύο γενιές αργότερα

Βρίσκονται σε αναψυκτικά, γιαούρτια, γλυκά, μπάρες και δεκάδες προϊόντα χωρίς ζάχαρη – Τι έδειξε νέα μελέτη

Αύγουστος 2026: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

Οι σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις για τα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνα στο cibum.