Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα τάση στο ψωμί: Οι καταναλωτές προτιμούν το ψωμί με τους “αόρατους” σπόρους

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ νέα τάση στο ψωμί: Οι καταναλωτές προτιμούν το ψωμί με τους "αόρατους" σπόρους
spot_img

Βρετανική έρευνα ανοίγει νέο δρόμο στη αγορά ψωμιού.

   Σε έρευνα, που ανατέθηκε από τον προμηθευτή συστατικών Puratos UK και διεξήχθη μέσω μιας σειράς κριτικών, ομάδων εστίασης και διαδικτυακών ερευνών, έδειξε πως το ψωμί χωρίς εμφανή σιτηρά και σπόρους, θα μπορούσε να δελεάσει πολύ περισσότερο τους καταναλωτές λευκού ψωμιού. Σύμφωνα με το BritishBaker, τα ευρήματα λέγεται ότι βοήθησαν στον εντοπισμό μιας διαδρομής που θα βοηθήσει τους αρτοποιούς να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, ενώ παράλληλα εξυπηρετούν νέους καταναλωτές.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, οι καταναλωτές που δήλωσαν ότι σπάνια αγόραζαν ψωμί με σιτηρά ή με σπόρους δόθηκαν δύο έννοιες 50/50 φραντζόλας: ένα με αόρατους κόκκους και ένα με μαλακό σπόρο. Το πρώτο βρέθηκε να ευνοείται, καθώς θεωρήθηκε νέο και πιο ελκυστικό για τις οικογένειες. Όσον αφορά τη αντιστάθμιση της διατροφικής εμπειρίας έναντι της θρεπτικής αξίας, το ψωμί που αναδείχθηκε ήταν αυτό που είχε ισορροπημένη γεύση και απαλή υφή, αλλά είχε υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

   Εν τω μεταξύ, το πιο δημοφιλές για περιστασιακούς αγοραστές ψωμιού με σιτηρά και σπόρους, ήταν ένα καρβέλι ολικής αλέσεως με ελαφρώς εμφανείς σπόρους με ένα μοναδικό μείγμα κόκκων και σπόρων με προζύμι, το οποίο επίσης διαφημιζόταν ως πηγή πρωτεΐνης. Συχνοί αγοραστές βρέθηκαν να επιλέγουν ένα ψωμί με έξι σπόρους ολικής αλέσεως σε στυλ χειροποίητου, εμποτισμένο με προζύμι και γεμάτο με σπόρους κολοκύθας, ηλίανθου, chia, λιναριού, κεχρί και παπαρούνας.

   Ο Ben Ledger, διευθυντής μάρκετινγκ της Puratos UK, σημείωσε ότι τα δημητριακά και οι σπόροι είναι καλή πηγή φυτικών ινών και είναι γνωστό ότι προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία πέρα από την πέψη. «Η επί δεκαετίες αντίληψη ότι τα δημητριακά και οι σπόροι μπορεί να μην έχουν ελκυστική γεύση ή υφή είναι ένα από τα βασικά ζητήματα». Ο Ledger είπε ότι η «ndge nutrition» ήταν ένας τρόπος για να ξεπεραστεί αποτελεσματικά αυτό το εμπόδιο. «Όπως τονίζει η έρευνά μας, Ακολουθώντας αυτήν την προσέγγιση “ανάμειξης”, οι καταναλωτές σταδιακά συνηθίζουν σε πιο διαφορετικά ψωμιά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες», πρόσθεσε. «Επιπλέον, τα δημητριακά και οι σπόροι που έχουν εμποτιστεί με προζύμι προσθέτουν ενισχυμένη γεύση, μοναδική υφή και άλλα οφέλη που προσφέρει το προζύμι στα ψωμιά, όπως καλύτερη πεπτικότητα».

   Περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (74%) στη μελέτη ανέφεραν την υγεία ως τον κορυφαίο παράγοντα για την αγορά ψωμιού που περιέχουν δημητριακά και σπόρους. Εν τω μεταξύ, τα οφέλη με την πιο πειστική αγοραστική δύναμη, βρέθηκαν να είναι «καλά για την υγεία του εντέρου» (58%) και «υψηλά σε φυτικές ίνες» (57%). Σχεδόν το 40% των καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκε ότι το κόστος παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αγορά ψωμιού με δημητριακά και σπόρους, αν και το 72% δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα εάν το ψωμί έχει οφέλη για την υγεία.

   «Όταν πρόκειται να κερδίσουν έδαφος στην κατηγορία του ψωμιού με σιτηρά και σπόρους, οι αρτοποιοί έχουν ένα βασικό εργαλείο μόχλευσης, την επισήμανση», σχολίασε ο Ledger. “Η σωστή επισήμανση στη συσκευασία μπορεί να είναι απαραίτητη για να γίνει ένα προϊόν πιο ελκυστικό και να το βοηθήσετε να ξεχωρίζει στο ράφι”. Ωστόσο, σημείωσε ότι η σχέση μεταξύ των σιτηρών και των σπόρων και της υγείας, πρέπει να είναι σαφής για να είναι αποτελεσματική. «Εξηγώντας γιατί προστέθηκαν σε ένα προϊόν και κάνοντας σαφές τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει και τη γεύση και την υφή που μπορεί να αναμένονται, οι καταναλωτές μπορούν να αφομοιώσουν πιο εύκολα την προστιθέμενη αξία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο