Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υψηλός ο κίνδυνος τραυματισμού για τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕργασίαΥψηλός ο κίνδυνος τραυματισμού για τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων
spot_img

Έρευνα του Penn State – Πιο συχνά τα κατάγματα των κάτω άκρων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn Sate των ΗΠΑ, μετά από μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι εργαζόμενοι που είναι επιφορτισμένοι με τη μεταφορά προϊόντων στο σύστημα τροφίμων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Μάλιστα, ο κίνδυνος τραυματισμού έχει αυξηθεί με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι ερευνητές λένε ότι ένας λόγος που διεξήγαγαν αυτή τη μελέτη ήταν επειδή ήθελαν να τονίσουν τη σημασία των εργαζομένων στη βιομηχανία τροφίμων και τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για να φέρουν φαγητό από τη φάρμα στα τραπέζια μας.

Σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή τροφίμων, στη χονδρική και ακόμη και στο λιανικό εμπόριο βιώνουν σχετικά μεγάλους αριθμούς επαγγελματικών τραυματισμών και θανάτων, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Τζαντ Μάικλ, καθηγητή γεωργίας και βιολογικής μηχανικής στο Penn State.  Στο σύγχρονο σύστημα, τα προϊόντα διατροφής συγκεντρώνονται και μεταφέρονται αφού συσκευαστούν, απαιτώντας δυνητικά επικίνδυνα μηχανήματα, εξοπλισμό και μεθόδους για την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, όπως εξήγησε ο Michael. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα κατάγματα των κάτω άκρων ήταν πιο διαδεδομένα, με τον πιο συχνό τύπο ατυχήματος να σχετίζεται με τη μεταφορά τροφίμων.

«Ο χειρισμός και η μετακίνηση υλικών εντός και μεταξύ των εγκαταστάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζεται με τα τρόφιμα, αλλά η μετακίνηση προϊόντων μπορεί να είναι πηγή επαγγελματικών τραυματισμών», είπε. «Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές συχνά χρησιμοποιούν παλετοποιητές για να συναθροίσουν μεμονωμένα συσκευασμένα προϊόντα τροφίμων σε ένα φορτίο μονάδας προτού μπορούν να μεταφερθούν χρησιμοποιώντας γρύλο παλετών, περονοφόρο ή άλλο βιομηχανικό φορτηγό με κινητήρα».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια βάση δεδομένων που διατηρεί η Διοίκηση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ για να διερευνήσουν όλους τους σοβαρούς τραυματισμούς κατά την εξαετία από το 2015 έως το 2020 στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Τα αποτελέσματά τους τεκμηρίωσαν 1.084 σοβαρούς τραυματισμούς και 47 θανάτους κατά τη διάρκεια της εξαετίας, αν και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα πραγματικά στοιχεία μπορεί να είναι διπλάσια. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 2020 σημειώθηκε σημαντική αύξηση στους σοβαρούς τραυματισμούς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο