Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχείρηση “Καθαρά Ποτά”: Κατασχέθηκαν 54 τόνοι νοθευμένων ποτών

ΑρχικήΝέαΕπιχείρηση "Καθαρά Ποτά": Κατασχέθηκαν 54 τόνοι νοθευμένων ποτών
spot_img

cibum team

   Μεγάλη ποσότητα νοθευμένου και λαθραίου αλκοόλ κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καταφέροντας ένα “σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα νοθείας και παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών” όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ οι τελωνειακοί ελεγκτές της, σε μια πανελλαδική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία, “Καθαρά Ποτά”, εντόπισαν – μέσα σε 48 ώρες – 54 τόνους νοθευμένου και λαθραίου αλκοόλ.

Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία, είτε είναι νοθευμένα και συνεπώς επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, είτε/και διακινούνται λαθραία, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία και να… νοθεύεται ο ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελεγκτές στέκονται ιδιαίτερα στα εξής ενδιαφέροντα σημεία:

Πρώτον, στο γεγονός ότι ο πανελλαδικός χαρακτήρας της 48ωρης επιχείρησης βοήθησε ώστε να εντοπιστούν σημεία νοθείας ανά τη χώρα, για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι συνδέονται μεταξύ τους.

Δεύτερον, στις σημαντικές ποσότητες λαθραίας μπύρας, που εντοπίστηκαν, γεγονός, που δείχνει ότι τα κυκλώματα αυτά δείχνουν ενδιαφέρον και για χαμηλότερης τιμής αλκοολούχα προϊόντα.

Δείτε επίσης:

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη 

Νομοθεσία βιολογικών τροφίμων: Κατά πόσο είναι αξιόπιστο το λογότυπο; 

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις 

Φάκελος Κουμαρίνη: γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που περιέχουν κουμαρίνη 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων

Αυτό είναι το super food που πετάμε όλοι και δεν έχουμε ιδέα, για τα τεράστια οφέλη του στον οργανισμό….

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

5 μελλοντικά θέματα ασφάλειας των τροφίμων που πρέπει να γνωρίζετε

Β. Ρούσσος: Η Ειρήνη Παππά έπεσε στα πόδια του για ένα ζεϊμπέκικο! 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

Αρχές Λειτουργίας Ανιχνευτών Μετάλλων στην Βιομηχανία Τροφίμων

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα