Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανική βιομηχανία – Ελλείψεις προσωπικού: Στροφή στις περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΒρετανική βιομηχανία - Ελλείψεις προσωπικού: Στροφή στις περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες
spot_img

Έκθεση προτείνει προσλήψεις πρώην καταδίκων, ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, άστεγους, πρόσφυγες και άτομα με αναπηρία.

   Ανάγκη για απασχόληση ατόμων από περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες προκύπτει από νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός έτους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια από τις χειρότερες ελλείψεις εργατικού δυναμικού στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το ReGenerate’s Good Jobs Project, υποστηρίζεται από επιχειρήσεις, όπως η αλυσίδα αρτοποιείων Greggs και η εταιρεία επισκευής παπουτσιών και κοπής κλειδιών Timpson, οι ιδιοκτήτες της οποίας συνεργάστηκαν με τη φιλανθρωπική οργάνωση στην έκθεσή της που ονομάζεται The Purpose-Driven Business Solution για την έλλειψη εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

   Η έκθεση επικεντρώνεται σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, πρώην ή νυν άστεγους, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρία καθώς και πρώην κατάδικους. Σε συνέχεια της στροφής στα άτομα άνω των 50 που έγινε προηγουμένως από επιχειρήσεις προκειμένου να καλυφθεί το κενό στο εργατικό δυναμικό. 

   Ο πρόλογος της έκθεσης αναφέρει: “Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους το Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε κενές θέσεις εργασίας ρεκόρ, οι οποίες επί του παρόντος ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύρια, τις οποίες πολλές επιχειρήσεις αγωνίζονται να καλύψουν. Όπως πάντα, οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου καινοτομούν για να παραμείνουν επιτυχημένες, αλλά λειτουργούν σε ένα πολύ περίπλοκο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εκατομμύρια άτομα από κοινότητες που έχουν ιστορικά αποκλειστεί, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, των αποχωρούντων από τη φυλακή και των μονογονέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση ευέλικτων ευκαιριών απασχόλησης”.

   Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως μόνο 17% των πρώην κατάδικων καταφέρνουν να εργαστούν μέσα σε ένα διάστημα ενός χρόνου από την έξοδο τους από την φυλακή, ενώ πολλοί εργοδότες ούτε καν σκέφτονται να προσλάβουν κάποιο με ποινικό μητρώο. Παρ’ όλα αυτά η έκθεση αναφέρειότι αυτό το είδος πρόσληψης είναι καλό για τις επιχειρήσεις και για φιλανθρωπικό σκοπό.

    Ο Ed Boyd, διευθύνων σύμβουλος της ReGenerate, δήλωσε: “Η λύση για την έλλειψη ρεκόρ εργατικού δυναμικού στο Ηνωμένο Βασίλειο κρύβεται σε κοινή θέα. Υπάρχουν εκατομμύρια δυνητικοί εργαζόμενοι στους οποίους σπάνια δίνεται η ευκαιρία επειδή μπορεί να έχουν αναπηρία, ποινικό μητρώο ή να είναι νευροαποκλίνοντες. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικοί υπάλληλοι και να συνεισφέρουν σημαντικά στο να γίνουν οι εταιρείες πιο επιτυχημένες. Είναι ένα πραγματικό win-win”.

    Ο Roisin Currie, διευθύνων σύμβουλος της Greggs, δήλωσε: “Είμαστε παθιασμένοι με τους ανθρώπους και πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν στην απασχόληση. Με το να μην παραβλέπουμε τους πιθανούς υπαλλήλους, είτε λόγω του παρελθόντος είτε λόγω της αναπηρίας τους, μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο άτομο και να τους αναπτύξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Δουλεύουμε με άτομα που φεύγουν από τη φυλακή για αρκετά χρόνια μέσω του αφιερωμένοy προγράμματος Fresh Start. Το πάθος και η ενέργεια για δουλειά που προέρχεται από ανθρώπους στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ή να αλλάξουν τη ζωή τους είναι σαφές σε όλους και ως επιχείρηση, θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους μια νέα αρχή”.

   Ο James Timpson, διευθύνων σύμβουλος της Timpson, δήλωσε: “Είναι πολύ εύκολο για ταλαντούχους ανθρώπους να κρατούνται σε απόσταση αναπνοής επειδή μπορεί να έχουν ποινικό μητρώο, να είναι νευροαποκλίνοντες ή να έχουν σωματική αναπηρία. Έχω δει από πρώτο χέρι πώς το να κοιτάω πέρα από τέτοια ζητήματα και οι προσλήψεις μόνο με γνώμονα το ταλέντο και τον χαρακτήρα, όχι μόνο ωφελούν την κοινωνία δίνοντας στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά βοηθούν και τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν”.

https://www.lbc.co.uk/business/e2c1985ef2e74f69a2fa189c686a952a/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο