ΑρχικήΝέαΕστίαση: Αγωγή στο Ελληνικό δημόσιο από τους επιχειρηματίες εστίασης

Εστίαση: Αγωγή στο Ελληνικό δημόσιο από τους επιχειρηματίες εστίασης

cibum team


Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης κατέθεσε τις πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9/6/21 με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «Η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων μας και η ενοχοποίησή μας για την υπέρ μετάδοση του ιού έγινε καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, που δόθηκε από την 25.2.2020 ΠΝΠ, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, κι επειδή δεν είναι σύννομες, δημιουργούν την υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας μας.

Οι άνθρωποι της Εστίασης στερήθηκαν του δικαιώματος της επαγγελματικής ελευθερίας, της επιχειρηματικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην εργασία και σε αξιοπρεπή διαβίωση. Βρέθηκαν χρεωμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ οι συνάδελφοι της Ευρώπης έτυχαν άλλης μεταχείρισης. Η εστίαση από 01/07 μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς στήριξη!!! Το γεγονός πως έχει “ανοίξει” η εστίαση (με μ.ο. 5 εξωτερικά τραπεζάκια για την κάθε επιχείρηση) δεν την καθιστά αυτόματα και αυτόνομη οικονομικά.

- Advertisement -

Αντιθέτως, δημιουργούνται κοινωνικές ανισότητες και αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου. Με έκπληξη ακούσαμε τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που δεν περιείχαν καμία αναφορά ή πρόβλεψη για ημι-υπαίθριους ή κλειστούς χώρους.

Σας καλούμε – για πολλοστή φορά – να λάβετε υπόψη σας πως για την υγιή και βιώσιμη δραστηριότητα του κλάδου μας απαιτείται άνοιγμα τόσο των ημι-υπαίθριων (θυμίζουμε πέρσι άνοιξαν μαζί με τους εξωτερικούς χώρους), όσο και των κλειστών χώρων (έστω σε κάποιο ποσοστό). Εννοείται σύμφωνα με τους κανόνες και τις συστάσεις των ειδικών».

- Advertisement -

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι «τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν» και τίθεται και το αίτημα της παράτασης του καθεστώτος μείωσης ενοικίων (40 – 60%) για όση περίοδο ισχύουν περιοριστικά μέτρα και επαναφορά του μέτρου των αναστολών για όλους τους εργαζόμενους.


Δείτε:

- Advertisement -

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μείγματος χοιρινού λόγω σαλμονέλας  

Ασφάλεια τροφίμων: Η επίδραση της πανδημίας στις διαδικασίες ελέγχου 

Δώδεκα τροφικές δηλητηριάσεις από κατανάλωση τόνου στην Ιταλία 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Food Fraud: 80 τόνοι τόνου κατασχέθηκαν στο Βέλγιο 

Εστίαση: 4 συλλήψεις και «λουκέτο» σε δύο επιχειρήσεις για παράβαση των μέτρων. 108.150€ πρόστιμα 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Πανελλαδικές: Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό την ημέρα της εξέτασης; Μπορεί το φαγητό να βελτιώσει την βαθμολογία; 

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ανοίγει την «πόρτα» σε μακροπρόθεσμα προβλήματα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πετυχημένο branding 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!  

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους