Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θάνατος από σάντουιτς σε εστιατόριο – Παρέμβαση ένωσης καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘάνατος από σάντουιτς σε εστιατόριο - Παρέμβαση ένωσης καταναλωτών
spot_img

Ό,τι δεν έκαναν οι αρχές το έκανε η Ένωση Καταναλωτών

Η Περιφερειακή Υπηρεσία για την Υγεία και την κατανάλωση της Ανδαλουσίας διερευνά μια επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 60χρονης γυναίκας και 44 ασθένειες.

- Advertisement -

Όλοι είχαν καταναλώσει σάντουιτς πρίγγα (μείγμα από κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικα που μαγειρεύονται μαζί μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τηγανίζονται και σερβίρονται σε ψωμί μετά από ξενύχτι και ποτό) σε εστιατόριο της Κόρδοβα που εκτιμάται ότι ήταν μολυσμένο με E. coli ή Clostridium perfringens.

Η Υπηρεσία δεν δημοσιοποίησε το όνομα του χώρου εστίασης όπου ξεκίνησε η δηλητηρίαση, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι έχει πραγματοποιήσει επιθεώρηση στους χώρους.

Ό,τι δεν έκαναν οι αρχές το έκανε η Ένωση Καταναλωτών

Η Ένωση Καταναλωτών Facua, ζήτησε να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Ο Rubén Sánchez, γενικός γραμματέας της Facua, είπε ότι οι ανδαλουσιανοί αξιωματούχοι έθεσαν ύποπτο ολόκληρο τον τομέα της φιλοξενίας στην Κόρδοβα, μη κατονομάζοντας το συγκεκριμένο εστιατόριο που ερευνάται.

«Με αυτήν την έλλειψη διαφάνειας, το Υπουργείο Υγείας και Καταναλωτών δυσκολεύει άλλους καταναλωτές που επισκέφτηκαν την εγκατάσταση και είχαν συμπτώματα συμβατά με τροφική δηλητηρίαση να γνωρίζουν την έρευνα και να γνωστοποιούν τα γεγονότα στις υγειονομικές αρχές», είπε.

«Πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν επιβεβαιώνεται ότι τα τρόφιμα που παρέχονται στην επιχείρηση είναι η πηγή της δηλητηρίασης ή του θανάτου του πελάτη. Θεωρούμε ότι το ίδρυμα θα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα από την υγειονομική διοίκηση και να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί η σύνδεσή του με το ξέσπασμα».

Η Facua είπε ότι ένιωθε «υποχρεωμένη να αναλάβει την ευθύνη» της αποκάλυψης του εστιατορίου κι έτσι δημοσιοποίησε το όνομά της: Taberna La Sacristía.

Η ομάδα είπε ότι ήταν απαραίτητο να δημοσιοποιηθούν οι πληροφορίες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ελέγξουν αν είχαν δειπνήσει στο εστιατόριο όπου ξεκίνησε η μόλυνση. «Αυτές οι λεπτομέρειες θα πρέπει να δημοσιοποιούνται για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας και μέριμνας για τη δημόσια υγεία», εξήγησε.

«Διαφορετικά, μπορεί να υπάρχουν καταναλωτές που έχουν αρρωστήσει και δεν γνωρίζουν την προέλευση ή να μην αναγνωρίζουν τα συμπτώματα που οφείλονται σε μόλυνση από τα βακτήρια».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα