Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Φρεσκούλης”: Δύο νέα εργοστάσια σε Αττική και Βουλγαρία

ΑρχικήΝέα“Φρεσκούλης”: Δύο νέα εργοστάσια σε Αττική και Βουλγαρία
spot_img

cibum team

 
Επενδύσεις της τάξης των 9,5 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει την διετία 2021-2022 η εταιρία Eurocatering, γνωστή με το brand «Φρεσκούλης», που αφορούν στην δημιουργία δύο νέων εργοστασίων σε Αθήνα και Βουλγαρία.

Όπως τόνισε εχθές ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, από αυτό το συνολικό ποσό, 5,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία εργοστασίου στις Αχαρνές, σε ιδιόκτητη έκταση συνολικής επιφάνειας 14 στρεμμάτων, όπου θα συγκεντρωθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Ποσό 3,2 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση νέου εργοστασίου στη Βουλγαρία όπου θα συσκευάζονται έτοιμες σαλάτες με την επωνυμία fresh & cool. Το ξεκίνημα στη βουλγαρική αγορά, θα γίνει με τη διάθεση 65.000 τεμαχίων την ημέρα. Σημειώνεται ότι η Eurocatering επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στα Βαλκάνια, προχώρησε στην εξαγορά τοπικής εμπορικής εταιρείας επενδύοντας 2,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα αγόρασε έκταση 45 στρεμμάτων στη Σόφια και σύντομα ολοκληρώνεται η κατάθεση των σχεδίων στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία προκειμένου να δημιουργηθεί εργοστάσιο 3.500 τ.μ. με δυο γραμμές παραγωγής και δυναμικότητα 65.000 τεμαχίων ανά ημέρα.

Αναφερόμενος στην είσοδο, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurocatering των δύο funds EOS Capital Partners , με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη και Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ο κ. Μαυρόπουλος, ο οποίος διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, υπογράμμισε ότι δημιουργεί νέες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του μειοψηφικού ποσοστού που διατηρούν τα δύο funds και διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα επενδύονται με σύνεση, προγραμματισμό και προσήλωση στο επιχειρηματικό πλάνο. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η υλοποίηση κοινών επενδύσεων. Συγκεκριμένα διερευνάται η εξαγορά εταιρείας παρασκευής έτοιμων γευμάτων με τζίρο περίπου 12 εκατ. ευρώ καθώς επίσης και η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Μανιτάρια Βορείου Ελλάδος, στην οποία ο κ. Μαυρόπουλος κατέχει ήδη ποσοστό 51%.

Την ίδια στιγμή διερευνάται η είσοδος της Eurocatering στην παραγωγή φρέσκων χυμών, στην παραγωγική μονάδα της Λειβαδιάς, μια δραστηριότητα που είχε στο παρελθόν η εταιρεία και επιδιώκει να την ενεργοποιήσει ξανά. Εξάλλου, τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών ένας πρότυπος χώρος της εταιρείας που θα σχετίζεται με τη γαστρονομία και τη διατροφή. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 350.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική της πορεία, το 2020 ο τζίρος της Eurocatering ανήλθε στα 38,6 εκατ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ το 2019 απορροφώντας τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Για το 2021 υπολογίζεται ανάπτυξη 11-12%. Η πολύ θετική πορεία του οκταμήνου γεμίζει αισιοδοξία τη διοίκηση ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και ίσως ξεπεράσει το 12%. Αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Μαυρόπουλο, εδράζεται και από τη σημαντική ανάπτυξη που καταγράφεται τα τελευταία 4-5 χρόνια στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σαλατών που κινείται με ρυθμό ανάπτυξης 10% ετησίως ενώ το 2020 έκλεισε με ρυθμό ανάπτυξης 12%.

Η Eurocatering AE ιδρύθηκε το 2000 καινοτομώντας με τη διάθεση έτοιμων προς χρήση και κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, συνδεόμενη εγγυημένα και ποιοτικά με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Το 2004 η εταιρεία σύστησε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το brand «Φρεσκούλης», απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για υγιεινές επιλογές διατροφής. Σήμερα διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λειβαδιά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και ένα στόχο από περίπου 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Έχει εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στη Βουλγαρία. Επίσης, εξάγει σε Αλβανία, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 4-5% του τζίρου. Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 80 παραγωγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα με συμβολαιακή σχέση απορροφώντας το σύνολο της παραγωγής τους.

Δείτε επίσης: 

Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX 

Επιστήμη: Πως οι γεύσεις δημιουργούν συνειρμικές αναμνήσεις 

Η κουλτούρα της ασφάλειας τροφίμων, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τι ψάχνουν οι ελεγκτές (Βίντεο)

Food Defence: οδηγός κάλυψης απαιτήσεων από το FSSC22000 

Ελληνικό γιαούρτι – «μαϊμού» σαρώνει την αγορά της Γερμανίας 

Έρευνα: Τα χημικά στα τρόφιμα η σημαντικότερη ανησυχία των καταναλωτών 

Ποια είναι η U.N. AQUA που ανοίγει το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι  

 «Πλαστικά» μιας χρήσης από φύκια θα καταργήσουν το πλαστικό  

100 χρόνια ιστορίας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έκπληξη: Τελικά τα λιπαρά των γαλακτοκομικών μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο 

Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα! 

Επιχειρήσεις τροφίμων: Ο κώδικας για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιογόνων  

  Επιχειρήσεις: Το μέλλον της πώλησης βρίσκεται στις στοχευμένες προσφορές και στα προσωποποιημένα μηνύματα 



Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα