Αυτοί είναι οι λόγοι που όλο και περισσότεροι σταματούν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες φαγητού.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Ninja, γνωστή ως Frynancial Report, ένας στους τέσσερις ανθρώπους που διαθέτουν φριτέζα αέρος δεν παραγγέλνουν πλέον φαγητό, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο 200 λίρες ετησίως.
Ωστόσο, με το 65% να χρησιμοποιεί τις φριτέζες αέρος για να μαγειρεύει εύκολα φαγητά, όπως πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο και πίτσα, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε λιγότερο λάδι (σε σχέση με το τηγάνισμα), γεγονός που φυσικά καθιστά την επιλογή αυτή πιο υγιεινή, αλλά τελικά αυτό εξαρτάται από τη διατροφική αξία αυτού που μαγειρεύετε.
Η έρευνα της Ninja διαπίστωσε ότι το 60% των ανθρώπων αγόρασαν μια φριτέζα αέρος επειδή πίστευαν ότι είναι πιο υγιεινή από άλλες μεθόδους τηγανίσματος και το 56% έκανε την αγορά για να εξοικονομήσει ενέργεια σε σχέση με άλλες συσκευές μαγειρέματος.
Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος πιάτου που οι ερωτηθέντες μαγείρεψαν στη φριτέζα αέρος ήταν οι υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων τους τηγανητών φαγητών, σε ποσοστό 57%.
Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς εξακολουθούν να θέλουν τα συνηθισμένα τους τηγανητά φαγητά, αλλά προτιμούν να είναι πιο υγιεινά, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν την ίδια νόστιμη γεύση. Έτσι, υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια να προσέχουμε τι τρώμε, ακόμη και όταν αυτό παρασκευάζεται σε φριτέζα αέρος.
Tέλος, το 26% των ερωτηθέντων της έρευνας αναπαράγει το μενού του takeaway στη φριτέζα αέρα, και μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή και φθηνότερη επιλογή, ενώ εξακολουθεί να έχει νόστιμη γεύση.
Όμως, αν χρησιμοποιείτε τη φριτέζα αέρος ως μέσο για να τρώτε πιο υγιεινά, ίσως να θέλετε να επανεξετάσετε ορισμένες από τις συνταγές σας, αν αυτές περιστρέφονται γύρω από το comfort food. Υπάρχουν πολλές συνταγές για τη φριτέζα αέρος εκεί έξω, αν θέλετε κάτι θρεπτικό, αλλά και νόστιμο.