Η Δήλωση του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργου Καββαθά, στο cibum για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. “Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί όρο και προϋπόθεση ομαλούς και βιώσιμης κοινωνικής λειτουργίας και ανάπτυξης”.
Η ασφάλεια των τροφίμων αναμφισβήτητα αποτελεί τη βασικότερη παράμετρο για την εξασφάλιση της αναγκαίας διατροφικής επάρκειας και τη διασφάλιση μιας υγιούς διατροφικής αλυσίδας. Ταυτόχρονα, τα ασφαλή τρόφιμα συνδέονται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης υγείας και τη διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών.
Αντιστοίχως, η ανάπτυξη και καθιέρωση πρωτοκόλλων, προτύπων και κανόνων επισήμανσης κατά μήκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας ως προς την εξασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων και τον έλεγχο της μόλυνσης από εξωτερικές πηγές συνιστά βασική παράμετρο βιώσιμης και ασφαλούς λειτουργίας του διατροφικού οικοσυστήματος.
Συνεπώς, επ’ αφορμή της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια Τροφίμων, είναι σημαντικό να τονίσουμε την ανάγκη πολυεπίπεδης ενίσχυσης του περιβάλλοντος ασφάλειας τροφίμων μέσω κατάλληλων πολιτικών, ως προϋπόθεση για τη δημόσια υγεία, την βιώσιμη επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τοπική γαστρονομία και την ανάπτυξη του ευρύτερου αγροδιατροφικού οικοσυστήματος από την παραγωγή έως τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Δείτε επίσης:
EFSA: να καθορίζεται ο χρόνος ζωής μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ενός τροφίμου
ΕΦΕΤ: Δημοσιεύτηκαν τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων με βάση την επικινδυνότητα
Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ
BREXIT: Πρακτικός οδηγός εξαγωγών στην Αγγλία.
Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του
Ο Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ”Farm to Fork” και το Green Deal της ΕΕ
Είναι επίσημο: Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!
Ε.Ε.: Kατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των κανόνων για τα πλαστικά μίας χρήσης
Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης
Κρούσματα κορωνοϊού στις επιχειρήσεις: κατά περίπτωση το «λουκέτο».