Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοκομικός τομέας: αυξήθηκε η παραγωγή γάλακτος στην Ευρώπη σύμφωνα με τη Eurostat

ΑρχικήΝέαΓαλακτοκομικός τομέας: αυξήθηκε η παραγωγή γάλακτος στην Ευρώπη σύμφωνα με τη Eurostat
spot_img

Το 2020, οι ευρωπαϊκές φάρμες παρήγαγαν 160,1 εκατομμύρια τόνους νωπού γάλακτος, 1,1% περισσότερο από ό,τι το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Από αυτό το σύνολο, εκτιμάται ότι 149,9 εκατομμύρια τόνοι χρησιμοποιήθηκαν από τα γαλακτοκομεία, μαζί με το αποβουτυρωμένο γάλα, για την παραγωγή μιας σειράς βιομηχανοποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων. Μεταξύ άλλων προϊόντων, τα γαλακτοκομεία παρήγαγαν 1,6 εκατομμύρια τόνους αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, 2,3 εκατομμύρια τόνους βουτύρου, 7,7 εκατομμύρια τόνους οξινισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γιαούρτια, 10,3 εκατομμύρια τόνους τυριού, 24,0 εκατομμύρια τόνους γάλακτος κατανάλωσης και, ως υποπροϊόν η παραγωγή τυριού, 55,5 εκατομμύρια τόνοι ορού γάλακτος το 2020.

Τα γαλακτοκομεία της ΕΕ παρήγαγαν περισσότερα από όλα αυτά τα προϊόντα το 2020 από ό,τι το 2019 και, με τη σειρά τους, εκτός από τα φρέσκα προϊόντα, περισσότερα από ό,τι το 2018. Για παράδειγμα, η ποσότητα βουτύρου που παρήχθη το 2020 ήταν 1,7% μεγαλύτερη από ό,τι το 2019, το φρέσκο γάλα κατανάλωσης ήταν 2,6% υψηλότερο και η ποσότητα του παραγόμενου τυριού ήταν 3,0% μεγαλύτερη από το 2019. Τα γαλακτοκομεία στη Γερμανία αντιπροσώπευαν το υψηλότερο μερίδιο της παραγωγής στην ΕΕ όλων των κύριων φρέσκων και βιομηχανοποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος κατανάλωσης (19,3% του συνόλου της ΕΕ), του βουτύρου (21,0%), του τυριού (22,9%) και των οξινισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων (23,7%) ). Τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων καταγράφηκαν γενικά στα πολυπληθέστερα κράτη μέλη της ΕΕ, αν και υπήρχαν ορισμένες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, η Ιρλανδία κατείχε το τρίτο υψηλότερο μερίδιο βουτύρου που παράγεται (12,4%) και η Ολλανδία το τέταρτο υψηλότερο για το τυρί (9,7% του συνόλου της ΕΕ).

Πηγή:e-ea.gr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα