Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοβιομηχανία που πλήρωσε 19,35 εκατ.$ αποζημιώσεις για τροφικές δηλητηριάσεις τώρα κέρδισε βραβείο ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓαλακτοβιομηχανία που πλήρωσε 19,35 εκατ.$ αποζημιώσεις για τροφικές δηλητηριάσεις τώρα κέρδισε βραβείο ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Η εταιρεία είχα αναγκαστεί να κλείσει προσωρινά τις εγκαταστάσεις της μετά την καταγραφή τριών θανάτων ενώ ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας, κατηγορήθηκε για προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού.

Σε ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά μόλυνσης από λιστέρια ενεπλάκη το 2015 η εταιρεία παγωτού Blue Bell Creameries, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τρεις θανάτους και ποινή ύψους 17,25 εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.

- Advertisement -

Η Blue Bell με έδρα το Τέξας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει όλα τα προϊόντα της και να κλείσει προσωρινά τις εγκαταστάσεις παραγωγής της, λόγω της μόλυνσης από το βακτήριο Listeria monocytogenes. Η εταιρεία παραδέχθηκε την ενοχή της, το 2020, σε δύο πλημμελήματα για διανομή νοθευμένων προϊόντων και συμφώνησε να πληρώσει συνολικά 19,35 εκατομμύρια δολάρια σε ποινές και διακανονισμούς. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Paul Kruse, κατηγορήθηκε για προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού.

Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα και 5 χρόνια μετά την παραδοχή της ενοχής της, η ίδια εταιρεία λαμβάνει το βραβείο 2025 Food Safety Leadership της Διεθνούς Ένωσης Γαλακτοκομικών Τροφίμων (IDFA) κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Γαλακτοκομικών της IDFA. Πρόκειται για ένα βραβείο, που τιμά ένα άτομο, μια ομάδα ή έναν οργανισμό για την επίδειξη εξαιρετικής ηγεσίας με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων.

Φυσικά, οι άνθρωποι και οι εταιρείες μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν μετά από ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Ωστόσο, όπως καταγγέλει το foodsafetynews, πουθενά στην εκδήλωση απονομής του βραβείου ή στο δελτίο τύπο που ακολούθησε δεν αναφέρεται τι προηγήθηκε, αν και η όλη διοργάνωση υποτίθεται ότι αφορούσε την ασφάλεια τροφίμων.

Από τότε που άνοιξε ξανά τις εγκαταστάσεις της στα τέλη του 2015, η Blue Bell έχει λάβει σημαντικά βήματα για να βελτιώσει τις διαδικασίες υγιεινής και να θεσπίσει ένα πρόγραμμα δοκιμής προϊόντων για τη Listeria πριν από την αποστολή. Σήμερα, τα προϊόντα Blue Bell είναι διαθέσιμα σχεδόν στις μισές πολιτείες της χώρας και κατατάσσονται ως ένα από τα παγωτά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ίσως λοιπόν, αν γινόταν μια αναφορά στο από πού ξεκίνησε και στο πού έφθασε η εταιρεία, το όλο θέμα να ήταν περισσότερο ωφέλιμο ως παράδειγμα καλών πρακτικών βελτίωσης και για άλλες εταιρείες του κλάδου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα