Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γνωστή αλλαντοβιομηχανία αλλάζει “χέρια”

ΑρχικήΝέαΓνωστή αλλαντοβιομηχανία αλλάζει "χέρια"
spot_img

cibum team

 

   Στην τελική φάση φέρεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ομάδας επενδυτών με τον  μεγαλομέτοχο γνωστής αλλαντοβιομηχανίας με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, σύμφωνα με δημοσίευμα του emea.gr. Οι φήμες των τελευταίων ημερών λένε πως οι συζητήσεις διεξάγονται κάτω από «άκρα μυστικότητα», μετά από σχετικά συμφωνία των δυο πλευρών, προκειμένου να μην διαρρεύσει η επίσημη πρόταση των επενδυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφοφίες η πρόταση είχε υποβληθεί πριν από μερικούς μήνες αλλά μετά τις πρώτες συζητήσεις είχε… παγώσει επισήμως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά ουσιαστικά η αιτία ήταν το γεγονός πως ο βασικός μέτοχος συμμετείχε σε άλλη διαπραγμάτευση με ξένους ενδιαφερόμενους και με εξωπραγματικό -για τα ελληνικά δεδομένα- τίμημα. Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως ξεκίνησαν με μυστικότητα εκ νέου οι συζητήσεις, μετά την βελτίωση της αρχικής πρότασης αλλά και την προεργασία που έκαναν οι νόμιμοι  εκπρόσωποι των δυο πλευρών από τις αρχές του έτους.

Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και επιτευχθεί οριστική συμφωνία για το τελικό αντίτιμο και τους όρους μεταβίβασης των μετοχών, η συμφωνία θα προκαλέσει αίσθηση καθώς αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση αλλά και αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού ένας εκ των επενδυτών είναι ήδη βασικός μέτοχος σε άλλη αλλαντοβιομηχανία της χώρας.  Έτσι, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει στρατηγική συνεργασία των δυο εταιρειών, συνέργειες ακόμα και συγχωνεύσεις τμημάτων καθώς οι δυο εταιρείες μαζί διαθέτουν πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα σε πέντε κατηγορίες.  

Στην συμφωνία θα περιλαμβάνονται οι μονάδες παραγωγές, οι εγκαταστάσεις και το δίκτυο διανομής στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές της συγκεκριμένης αλλαντοβιομηχανίας σε τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες συζητήσεις είχαν γίνει πριν από τέσσερα χρόνια αλλά είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο αφού υπήρχε διάσταση των απόψεων ανάμεσα στην πλειοψηφία των μετόχων της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας  αλλά από τότε έχουν αλλάξει οι μετοχικές ισορροπίες και υπάρχει μόνον έναν βασικός μεγαλομέτοχος, που έχει και τον έλεγχο της εταιρείας.  

Πηγή: emea 

Δείτε: 

Ξενοδοχεία: Άρση περιοριστικών μέτρων. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, και τη λειτουργία των γυμναστηρίων  

Καραμέλες κάνναβης: το νέο trend 

Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα