Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέας εργαστηρίου: Η JBS τρέχει να προλάβει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚρέας εργαστηρίου: Η JBS τρέχει να προλάβει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης στην Ευρώπη
spot_img

H μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο, προετοιμάζει το έδαφος για την αυξανόμενη ζήτηση καλλιεργημένου κρέατος στην Ευρώπη.

    Παρά την πτώση των μετόχων της JBS, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρία προετοιμάζεται για να προλάβει την αυξανόμενη ζήτηση της φυτικής πρωτεΐνης στην Ευρώπη μέσω νέων επενδύσεων. Με τη μονάδα καλλιεργημένου βοείου κρέατος που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, ο κολοσσός σκοπεύει να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο της δίνοντας έμφαση σε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία.

   Σύμφωνα με το foodingredientsfirst, το εργοστάσιο, το οποίο θα κοστίσει περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τα μέσα του 2024 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Αποτελεί μέρος μιας κοινοπραξίας μεταξύ της JBS και της BioTech Foods, μιας ισπανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην καλλιεργούμενη πρωτεΐνη και στην οποία η JBS κατέχει μερίδιο 53%. Το εργοστάσιο θα έχει αρχική παραγωγική ικανότητα άνω των 1.000 μετρικών τόνων ετησίως, η οποία, όπως λέει, θα μπορούσε να αυξηθεί σε 4.000 μετρικούς τόνους ετησίως στο μέλλον. Η νέα εγκατάσταση θα καλύπτει έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων και θα δημιουργήσει περίπου 150 θέσεις εργασίας, κυρίως στην έρευνα και την ανάπτυξη.

    “Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πρωτεΐνης στον κόσμο, είναι ευθύνη μας να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή οποιωνδήποτε πρωτοβουλιών στη διασταύρωση τροφίμων και τεχνολογίας”, λέει ο Eduardo Noronha, επικεφαλής των επιχειρήσεων προστιθέμενης αξίας της JBS USA. “Το νέο εργοστάσιο BioTech τοποθετεί την JBS σε μια μοναδική θέση να ηγηθεί του τμήματος και να οδηγήσει σε αυτό το κύμα καινοτομίας”. “Ο νέος κόμβος στο Σαν Σεμπαστιάν θα επιτρέψει στην BioTech Foods να προσφέρει καλλιεργημένη πρωτεΐνη ως ένα καινοτόμο προϊόν που θα καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για υγιεινά, νόστιμα και βιώσιμα προϊόντα διατροφής”.

    Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η παγκόσμια ζήτηση για πρωτεΐνη προβλέπεται να αυξηθεί κατά 135% έως το 2050. Ο FAO εκτιμά επίσης ότι η διείσδυση εναλλακτικών πρωτεϊνών στην αγορά θα αυξηθεί από 2% σε 10% έως 22% έως το 2035.

“Δεδομένων των προκλήσεων που επιβάλλονται στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, η καλλιεργούμενη πρωτεΐνη έχει τη δυνατότητα να σταθεροποιήσει την ασφάλεια των τροφίμων και την παγκόσμια παραγωγή πρωτεΐνης”, λέει ο Iñigo Charola, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της BioTech Foods.

Σε μια πρόσφατη έρευνα καταναλωτών, η Innova Market Insights διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα με φυτικές και μη ζωικές πρωτεΐνες αυξάνονται σε όλες τις περιοχές, με επικεφαλής την ανάπτυξη της Ασίας κατά 10,7% από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 έως το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ακολουθώντας το ρυθμό ανάπτυξης της καλλιεργούμενης πρωτεΐνης, η JBS επενδύει επίσης σε ένα κέντρο καινοτομίας «τελευταίας γενιάς» στη Florianópolis της Santa Catarina, στη Βραζιλία, με εκτιμώμενη επένδυση 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο