Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η KFC προσθέτει στις ετικέτες του μενού το σύστημα Nutriscore

ΑρχικήΝέαΗ KFC προσθέτει στις ετικέτες του μενού το σύστημα Nutriscore
spot_img

cibum team

Η KFC France προσθέτει το Nutri-Score στο μενού, την στιγμή που οι αντιδράσεις για το νέο σύστημα διατροφικής επισήμανσης εντείνονται.

Τα εστιατόρια με τηγανητά κοτόπουλα της KFC είναι τα τελευταία που εγγράφηκαν στο σύστημα Nutri-Score το οποίο έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους πελάτες την «διατροφική εικόνα», αλλά οι επικριτές λένε ότι με αυτό το σύστημα η ποιότητα των παρεχόμενων πληροφοριών, υποβαθμίζεται.

Τα προϊόντα που διατίθενται μέσω των τερματικών παραγγελιών της KFC θα συνοδεύονται τώρα από βαθμολογίες από το Α (πράσινο) για τις πιο υγιεινές επιλογές, έως το Ε (κόκκινο) για όσα έχουν την χαμηλότερη διατροφική αξία.

Το δημοφιλές κοτόπουλο KFC έχει βαθμολογία C (κεχριμπάρι), όπως και η πλειοψηφία των burgers σύμφωνα με το FranceInfo .

Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται στην ποσότητα φυτικών ινών, πρωτεϊνών, ζάχαρης και αλατιού που περιέχουν τα τρόφιμα, αλλά λαμβάνουν επίσης υπόψη τον αριθμο των θερμίδων.

Το σύστημα Nutri-Score δημιουργήθηκε από τη γαλλική αρχή υγείας Santé Publique France και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2017. Ενώ οι ετικέτες χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε εθελοντική βάση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εισαγάγει ένα ισοδύναμο σύστημα αξιολόγησης τροφίμων για όλα τα κράτη μέλη το 2022.

Η αλυσίδα McDonald’s προσχώρησε στην πρωτοβουλία Nutri-Score τον Μάιο του 2021. Ωστόσο, η αύξηση των ετικετών που εφαρμόζονται τώρα στα τρόφιμα-για να δηλώσουν τα πάντα, από τη διατροφική αξία έως τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια-έχει ωθήσει καταναλωτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, το WWF και το UFC-Que Choisir να διερευνήσουν την πραγματική τους αξία.

Η Greenpeace ισχυρίζεται ότι υπάρχει «μεγάλη διαφορά μεταξύ των υποσχέσεων που δίνονται από κάποιες ετικέτες και της πραγματικότητας», όπως αναφέρεται σε χθεσινό δελτίο τύπου της οργάνωσης. Η Greenpeace είπε ότι οι αποκλίσεις μεταξύ των ετικετών θα μπορούσαν να αποδοθούν σε «μια σημαντική δυσλειτουργία» του γαλλικού συστήματος πιστοποίησης INAO.

Το INAO είναι επιφορτισμένο με τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της ποιότητας και της προέλευσης, αλλά δεν είναι σε θέση να υποχρεώσει τους επαγγελματίες να τροποποιήσουν τα προϊόντα τους για να πληρούν τους κανόνες. Σύμφωνα με την Greenpace «Οι επιτροπές που είναι επιφορτισμένες με την εξέταση των προδιαγραφών, έχουν μια συντριπτική πλειοψηφία επαγγελματιών [στην ομάδα τους], εις βάρος των εκπροσώπων της διοίκησης και των καταναλωτών. Σχεδόν όλοι οι έλεγχοι για την επαλήθευση της συμμόρφωσης των προϊόντων ανατίθενται σε φορείς ελέγχου που έχουν στενούς δεσμούς με επαγγελματίες του κλάδου».

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχεία-εστιατόρια: Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας  

“Διαφημίσεις με ανθυγιεινά τρόφιμα βομβαρδίζουν τα παιδιά μας”

Eρευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν νέα μέθοδο για να απομακρύνουν τον μόλυβδο από το νερό

Κρέας Σκύλου: Προς απαγόρευση η κατανάλωση του στη Νότια Κορέα 

Η Nespresso στα δικαστήρια: έχασε στη διαμάχη για την κατοχύρωση του σχήματος της κάψουλας 

 Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno  

Οι νέες προοπτικές της βιομηχανίας τροφίμων από τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των μπαχαρικών 

Αλλαντίαση (botulism): Η σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών 

Lidl: Κατάρτιση με μισθό – Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας 

Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο 

Με νέες συσκευασίες και όνομα τα προϊόντα Uncle Ben’s στην ελληνική αγορά  

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα