Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Νορβηγία απαγορεύει τις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων σε παιδιά κάτω των 18!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Νορβηγία απαγορεύει τις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων σε παιδιά κάτω των 18!
spot_img

Και απαγόρευση της πώλησης ενεργειακών ποτών σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας πρόκειται να απαγορεύσει τη διαφήμιση τροφίμων και ποτών που θεωρούνται ανθυγιεινά και απευθύνονται σε ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών.

Η κίνηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας, την Παρασκευή 2 Ιουνίου όπως αναφέρει το Safe food advocacy Europe. Η απαγόρευση είχε προταθεί τον περασμένο μήνα σε μια λευκή βίβλο για τη δημόσια υγεία. Οι κανόνες για το πρόχειρο φαγητό θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, όταν θα επιβληθεί και η απαγόρευση της πώλησης ενεργειακών ποτών σε άτομα κάτω των 16 ετών .

Το τι ακριβώς συνιστά ανθυγιεινό φαγητό εντός των όρων αναφοράς της νομοθεσίας παραμένει ασαφές.

Χαιρετίζοντας την κίνηση σε ένα tweet και διεκδικώντας την πρώτη για τη χώρα, η Mina Gerhardsen, γενική γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας της χώρας είπε: «Πρώτη στον κόσμο που έθεσε την προσοχή της υγείας των παιδιών πάνω από τα συμφέροντα των παραγόντων της αγοράς . Πραγματικά κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι!

« Οι απαγορεύσεις διαφήμισης για την προστασία της υγείας των παιδιών αποτελούν ζήτημα σε πολλές χώρες. Οι συστάσεις του ΠΟΥ και του ΟΗΕ είναι σαφείς ότι πρέπει να το εφαρμόσουμε . Είμαστε οι πρώτοι που το καταφέραμε».

Προηγούμενες προσπάθειες των νορβηγικών κυβερνήσεων να θεσπίσουν μια τέτοια απαγόρευση αντιμετωπίστηκαν με αντίσταση από τη βιομηχανία και αντ’ αυτού εγκρίθηκε ένα σύστημα αυτορρύθμισης.

Το SAFE υποστηρίζει αυτήν την απαγόρευση από τη Νορβηγία , καθώς τα παιδιά γίνονται συχνά στόχος επιθετικού μάρκετινγκ για ανθυγιεινά και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που δηλώνει ότι η υγεία των παιδιών πρέπει να προστατεύεται.

Στο πλαίσιο του έργου Food4Inclusion , το SAFE προσπαθεί ενεργά να προστατεύσει τα παιδιά από το να μεγαλώσουν σε περιβάλλοντα ανθυγιεινών τροφίμων , αναπτύσσοντας εργαστήρια και εκπαιδεύσεις για εκπαίδευση τροφίμων σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων , τα πρόσθετα τροφίμων , τη μέγιστη ημερήσια πρόσληψη και τις επακόλουθες επιπτώσεις στην υγεία (π.χ. υπερκατανάλωση ζάχαρης ).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο