cibum team
Μέρες Γαστρονομίας ξεκινούν από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) στο Ηράκλειο με στόχο την προαγωγή της γαστρονομίας της Κρήτης αλλά και την μεταλαμπάδευση γνώσεων που αφορούν σε γευστικές και μαγειρικές εμπειρίες.
Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε», με γνωστούς σεφ, που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους, ενώ τοπικά σωματεία και σύλλογοι θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.
Το πρόγραμμα σύμφωνα με τους διοργανωτές περιλαμβάνει και δύο ημερίδες για τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» καθώς και για τη «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».
Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκη, «το Ηράκλειο είναι πάντα ένας προορισμός που διακρίνεται για την ιστορία, την αυθεντικότητα αλλά και την υψηλή γαστρονομία του» και ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει για 3η χρονιά τις εκδηλώσεις “Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021” «στοχεύοντας να κάνουμε το Ηράκλειο την πρωτεύουσα της κρητικής γαστρονομίας».
Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
ΣΔΑΤ: Ο ρόλος της διοίκησης και τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης.
Σχέδιο εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλάζουν οι διαδικασίες ελέγχων και πληρωμών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης
«Μπλε επανάσταση» στη διατροφή: Στροφή της ανθρωπότητας στα “μπλε” τρόφιμα
Έρευνα: Η αντίληψη των καταναλωτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;