Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Skinny Pasta: Τα μακαρόνια διαίτης από ρίζα konjac – Μόνο 9 θερμίδες η μερίδα!

ΑρχικήΝέαSkinny Pasta: Τα μακαρόνια διαίτης από ρίζα konjac - Μόνο 9 θερμίδες η μερίδα!
spot_img

Ποια τα οφέλη του φυτού komjac, που χρησιμοποιείται από μια εταιρεία για να παράγει υγιεινές εναλλακτικές σε ζυμαρικά.

Με την υγεία και την ευεξία να αποτελούν διευρυμένες καταναλωτικές τάσεις, δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι στρέφονται σε πιο υγιεινές εναλλακτικές αγαπημένων, αλλά παχυντικών τροφίμων, όπως για παράδειγμα το ψωμί ή τα ζυμαρικά.

Στην κατηγορία των ζυμαρικών, η εταιρεία It’s Skinny Pasta απαντά σε αυτή την απαίτηση των καταναλωτών, παράγοντας ζυμαρικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και – όπως προδίδει και η λέξη skinny στην επωνυμία τους- λίγες θερμίδες, ιδανικά για όποιον θέλει να διατηρήσει το βάρος του ή να χάσει κιλά.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ως βάση για τα εναλλακτικά προϊόντα ζυμαρικών της το φυτό ρίζας konjac. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Natura, το konjac, χάρη στη δραστική ουσία γλυκομαννάνη που περιέχει, θεωρείται μία από τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών στην Ασία και φύεται σε όλη την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Μάλιστα, το φυτό χρησιμοποιείται από τους ντόπιους και ως θεραπεία για την παχυσαρκία και το ζάχαρο.

Πέρα από το ότι η γλυκομαννάνη προσδίδει στο φυτό μια πληθώρα φυτικών ινών, αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό για αυτήν είναι το ότι βοηθά στο αδυνάτισμα. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη, σύμφωνα με τη Natura, επισημαίνει πως το φυτό περιέχει ένα πολυμερές της γλυκόζης το οποίο δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με θερμίδες, αφού δεν περνάει στην κυκλοφορία του αίματος.

Η γλυκομανάννη μπορεί να απορροφά νερό 100 έως 200 φορές το βάρος της με αποτέλεσμα να σχηματίζει ένα τζελ που μαλακώνει το παχύ έντερο, γι’ αυτό και το konjac θεωρείται ότι κάνει καλό σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και δυσπεψίας. Επιπλέον μειώνει την αίσθηση της πείνας που με τη σειρά του αποτρέπει τον άνθρωπο να καταναλώνει περιττή τροφή.

Επειδή, ωστόσο, το φυτό έχει γλοιώδη, ελαστική υφή, ημιδιαφανές χρώμα και μυρωδιά ψαριού, οι καταναλωτές δεν το τρώνε αυτούσιο, αλλά απολαμβάνουν τα οφέλη του, συνήθως σε μορφή εκχυλίσματος.

Η σειρά It’s Skinny διαθέτει προϊόντα, όπως μακαρόνια, fettuccine, μαλλιά αγγέλου και ρύζι που ανταποκρίνονται στις δοκιμές γεύσης, μυρωδιάς και εμφάνισης. Με τα προϊόντα της να διαθέτουν μόνο 9 θερμίδες, μηδενικούς καθαρούς υδατάνθρακες και 10 mg νατρίου ανά μερίδα, η εταιρεία μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τον πιο φανατικό της υγιεινής διατροφής.

Η It’s Skinny Pasta, που ιδρύθηκε από τους Bryan Guadagn και την Barb Axelson και εδρεύει στο Τέξας των ΗΠΑ έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Amazon, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σε ρεπορτάζ του New Food Magazine, έχουν ακόμα πιο δυναμική παρουσία στο λιανικό εμπόριο.

Οι δύο ιδρυτές, σύμφωνα με το New Food Magazine, ελπίζουν η εταιρεία τους να ακολουθήσει μια αυξανόμενα ανοδική πορεία και να καθιερωθεί ένας ρυθμός που θα της επιτρέψει να συνεχίσει τις ανοδικές πωλήσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο