Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χάρτινη συσκευασία ζαχαροπλαστικής και σνακ – Υψηλή αντοχή, ανθεκτική στο λίπος, ανακυκλώσιμη

ΑρχικήPicksNews LineΧάρτινη συσκευασία ζαχαροπλαστικής και σνακ - Υψηλή αντοχή, ανθεκτική στο λίπος, ανακυκλώσιμη
spot_img

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η συσκευασία σε τυποποιημένα είδη ζαχαροπλαστικής και σνακ είναι μία από τις σημαντικές παραμέτρους που παίζουν ρόλο στην τελική επιλογή από τον καταναλωτή. Παράλληλα παρατηρείται αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές για συσκευασίες με βάση το χαρτί που ανακυκλώνονται.

Με βάση τα παραπάνω η εταιρεία Amcor δημιούργησε χαρτί ειδικά για την αγορά σνακ και ζαχαροπλαστικής με υψηλή αντοχή, ανθεκτικό στο λίπος και ανακυκλώσιμο.

Σύμφωνα με την Amcor, το LifeSpan Performance Paper έχει περιεκτικότητα σε ίνες χαρτιού που ξεπερνά το 80%, ενώ είναι επίσης πιστοποιημένο με FSC και χωρίς PVDC. Οι δοκιμές που έγιναν με το χαρτί δείχνουν ότι πάνω από το 80% του περιεχομένου ανακτάται κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανακυκλώσιμο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Η Noemi Bertolino, αντιπρόεδρος Ε&Α στην Amcor EMEA flexibles, σχολιάζει: «Το LifeSpan Performance Paper είναι μια μοναδική λύση με βάση το χαρτί που παρέχει υψηλό φραγμό, ακόμη και σε τροπικές συνθήκες.

«Οι πελάτες μας έχουν επιβεβαιώσει εξαιρετική απόδοση στις γραμμές συσκευασίας τους και υψηλό επίπεδο φραγμού μετά την επεξεργασία, ξεπερνώντας δύο κοινές προκλήσεις κατά τη μετάβαση στο χαρτί».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ανάπτυξη για περαιτέρω εφαρμογές του χαρτιού LifeSpan Performance Paper – όπως καφές, μπαχαρικά, αποξηραμένες σούπες και άλλα».

Το LifeSpan Performance αναμένεται να εμφανιστεί σε καταστήματα στην Ευρώπη για σνακ και ζαχαροπλαστεία εντός του 2022, με ταχεία επέκταση σε καφέ και μαγειρικές εφαρμογές.

Πηγή: packaging europe

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο