Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γάλα πατάτας: Η μεγαλύτερη διατροφική τάση για το 2022

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΓάλα πατάτας: Η μεγαλύτερη διατροφική τάση για το 2022
spot_img

Μετά το γάλα σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και μπιζελιού ήρθε η ώρα για το γάλα πατάτας, το οποίο αναμένεται να καταφτάσει στα ράφια των καταστημάτων της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Waitrose, το Φεβρουάριο του 2022.

Το γάλα πατάτας είναι χαμηλό σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, επομένως μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα για όσους ακολουθούν φυτικές δίαιτες, ενώ η παρασκευή του είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την «Έκθεση Τροφίμων και Ποτών 2121-2022» της Waitrose, το νέο ρόφημα πρόκειται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις του 2022.

Οι ερευνητές έχουν προβλέψει ότι η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους ωθούν τους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές με βάση τα φυτά.

Οι αγοραστές ξόδεψαν συνολικά 394 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 460 εκατ. ευρώ) σε γάλα φυτικής προέλευσης στη Βρετανία το 2020, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 32% συγκριτικά με το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Mintel.

Εκτός από το γάλα πατάτας, υπάρχουν και κάποια άλλα τρόφιμα που ανεβαίνουν συνεχώς στις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως η ιαπωνική πάστα Unami, οι κονσέρβες ψαριών, καθώς επίσης, το σκουμπρί και ο γαύρος, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% τον Αύγουστο του 2021.

Τέλος, τον ίδιο μήνα, εκτοξεύτηκε κατά 65% η ζήτηση για τη συνταγή της Waitrose για ψητό καρπούζι, σύμφωνα με την οποία ρίχνουμε φέτες καρπούζι με ελαιόλαδο στη σχάρα και στη συνέχεια – μόλις ψηθούν – προσθέτουμε θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, φύλλα μέντας και χυμό ενός ψημένου λάιμ…

Πληροφορίες από BBC και hellomagazine

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο