Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γάλα πατάτας: Η μεγαλύτερη διατροφική τάση για το 2022

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΓάλα πατάτας: Η μεγαλύτερη διατροφική τάση για το 2022
spot_img

Μετά το γάλα σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και μπιζελιού ήρθε η ώρα για το γάλα πατάτας, το οποίο αναμένεται να καταφτάσει στα ράφια των καταστημάτων της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Waitrose, το Φεβρουάριο του 2022.

Το γάλα πατάτας είναι χαμηλό σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, επομένως μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα για όσους ακολουθούν φυτικές δίαιτες, ενώ η παρασκευή του είναι φιλική προς το περιβάλλον.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την «Έκθεση Τροφίμων και Ποτών 2121-2022» της Waitrose, το νέο ρόφημα πρόκειται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις του 2022.

Οι ερευνητές έχουν προβλέψει ότι η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους ωθούν τους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές με βάση τα φυτά.

Οι αγοραστές ξόδεψαν συνολικά 394 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 460 εκατ. ευρώ) σε γάλα φυτικής προέλευσης στη Βρετανία το 2020, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 32% συγκριτικά με το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Mintel.

Εκτός από το γάλα πατάτας, υπάρχουν και κάποια άλλα τρόφιμα που ανεβαίνουν συνεχώς στις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως η ιαπωνική πάστα Unami, οι κονσέρβες ψαριών, καθώς επίσης, το σκουμπρί και ο γαύρος, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% τον Αύγουστο του 2021.

Τέλος, τον ίδιο μήνα, εκτοξεύτηκε κατά 65% η ζήτηση για τη συνταγή της Waitrose για ψητό καρπούζι, σύμφωνα με την οποία ρίχνουμε φέτες καρπούζι με ελαιόλαδο στη σχάρα και στη συνέχεια – μόλις ψηθούν – προσθέτουμε θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, φύλλα μέντας και χυμό ενός ψημένου λάιμ…

Πληροφορίες από BBC και hellomagazine

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα