Δεκαπλάσια δύναμη γεύσης και καινοτόμα προετοιμασία –εξασφάλισε χρηματοδότηση 30,15 εκατομμυρίων ευρώ!
Η εταιρεία Cometeer με έδρα τη Μασαχουσέτη, υπάρχει εδώ και εννέα χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα κρησφύγετο ενός.. «τρελού επιστήμονα» που ασχολείται με την επιστήμη του καφέ, του εξοπλισμού και των διαδικασιών, ώστε κάποια στιγμή να ταρακουνήσει τη βιομηχανία.
Βασισμένη σε μια πρώην εγκατάσταση κατεψυγμένων θαλασσινών, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ιδιόκτητη γραμμή παραγωγής πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για να μετατρέψει τους κόκκους σε κατεψυγμένα μικρά “δισκάκια”, σφραγισμένα σε κάψουλες για να διατηρούν τη γεύση τους ανέπαφη. Το ρόφημα δεκαπλάσιας γευστικής δύναμης, είναι στη συνέχεια έτοιμο για χρήση.
Πρώτα σωστή επιλογή των κόκκων, καβούρδισμα, άλεση, προσθήκη νερού, και έτοιμος ο καφές! Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκος, αλλά κάθε χρόνο εμφανίζονται μια ντουζίνα νεοσύστατες επιχειρήσεις, για να προσπαθήσουν να βρουν νέους και καινοτόμους τρόπους για να εισάγουν κάποια γεύση και καφεΐνη στην μονότονη, ανούσια ύπαρξη ενός δημοσιογράφου τεχνολογίας, όπως αναφέρει στο TechRunch ο Haje Jan Kamps. Οι περισσότερες από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις περνάνε στο περιθώριο, μια και η διάρκειά τους δε φτάνει ούτε μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, όταν μια χούφτα επενδυτών διοχετεύουν συνολικά 86,15 εκατομμύρια ευρώ σε μια πολύ φρέσκια επιχείρηση, αυτό αξίζει της προσοχής όλων.
Ο προηγούμενος γύρος ήταν 43,07 εκατομμύρια ευρώ, και έκλεισε τον Απρίλιο του 2020. Στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία συγκέντρωσε 30,15 εκατομμύρια ευρώ από την D1 Capital, τον Elephant, την Tao Capital, την Addition Ventures, την Avenir, την Greycroft Partners και την TQ Ventures, μαζί με αρκετούς επενδυτές να είναι εμπειρογνώμονες του καφέ. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει την αποτίμηση του γύρου χρηματοδότησης.
Για να παρασκευάσεις καφέ με τις κάψουλες, “λιώνεις” το δισκάκι, ρίχνοντάς το σε ένα φλιτζάνι ζεστό ή κρύο νερό, περιμένεις λίγο, και έχεις ένα φρέσκο φλιτζάνι καφέ για το δρόμο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο νερό, και ένας τρόπος θέρμανσης του νερού, αν είναι ζεστός ο καφές που επιθυμείς. Οι κάψουλες παραμένουν φρέσκες για έως και τρία χρόνια, εάν τις κρατήσετε στην κατάψυξη και θα επιβιώσουν για περίπου τρεις μήνες στο ψυγείο.
Όσο για τον ίδιο τον καφέ, η μαγεία ξεκινά με τους κόκκους: “Οι συνεργάτες μας στο ψήσιμο είναι η ραχοκοκαλιά του Cometeer. Εξίσου σημαντικές με το υψηλής γευσιγνωσίας καβούρδισμα, είναι η υποστήριξη στους αγρότες καφέ και η δέσμευσή για άμεσες εμπορικές αγορές σε δίκαιες τιμές – πολλαπλάσιες από το ελάχιστο δίκαιο εμπόριο», εξηγεί ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cometeer, Matt Roberts. “Εστιάζουμε στην οικοδόμηση μιας ποικιλόμορφης ομάδας συνεργατών καβουρδίσματος με μοναδικό υπόβαθρο, τεχνικές προμήθειας και στυλ ψησίματος. Παράλληλα, με αυτούς τους εταίρους, προσπαθούμε να στηρίξουμε την απο-εμπορευματοποίηση της βιομηχανίας καφέ.»
Η Cometeer έχει σημειώσει ακραία ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια, φτάνοντας από τους μόλις 12, στους 120 υπαλλήλους από τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησής της. Προς το παρόν, η εταιρεία επικεντρώνεται στο απευθείας προς τον καταναλωτή παιχνίδι της.
«Ενώ επικεντρωνόμαστε στην απευθείας επικοινωνία με τον καταναλωτή αυτή τη στιγμή, δοκιμάζουμε και το καφέ του George Howell στη Βοστώνη και πιλοτάρουμε λύσεις καφέ B2B με έμφαση στο εταιρικό δώρο», εξηγεί ο Roberts.
Η εταιρεία έκλεισε τη λίστα αναμονής της σήμερα, καθιστώντας τον καφέ διαθέσιμο για όποιον έχει πιστωτική κάρτα. Οι κάψουλες έχουν τιμή περίπου 1,72€ η καθεμιά και η βασική αποστολή είναι πακέτο με 32 κάψουλες για 55,14€.
Πηγή: techcrunch.com