Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
28 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Η νευροεπιστήμη στην υπηρεσία της γεύσης και των νέων προϊόντων της Βιομηχανίας Τροφίμων

Η startup Thimus, ισχυρίζεται πως δίνει την απάντηση στην ερώτηση πολλών εταιρειών της βιομηχανίας τροφίμων για το τι θέλουν οι καταναλωτές.

Μπορεί ένα φίλτρο νερού να σας κάνει να μεθύσετε λιγότερο από το φθηνό αλκοόλ;

Βίντεο στο TikTok ισχυρίστηκε ότι το φιλτράρισμα της φθηνής βότκας αλλάζει τη γεύση της

Καινοτομία: Μπύρα από μπαγιάτικο ψωμί αντί για βύνη!

Επιστημονική μελέτη δείχνει ότι εάν αντικατασταθεί το 50% της βύνης από ψωμί μπορεί να παρασκευαστεί μπύρα Ale υψηλότερης ποιότητας

ΟΖΟΝ: SUPER φυσικό απολυμαντικό… ή μήπως όχι;

Αποτελεσματικότητα - Αντιμικροβιακή δράση - Αποδόμηση μυκοτοξινών - Αποικοδόμηση φυτοφαρμάκων - Επιδράσεις στην ποιότητα φρούτων και λαχανικών - Απολύμανση επιφανειών

Παγκόσμια επανάσταση στα ζιζανιοκτόνα φέρνει μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Έρευνα με διεθνή προβολή από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ζεστός Αφρός φυτικής προέλευσης, εξίσου αποτελεσματικός με τα χημικά φυτοφάρμακα και τη γλυφοσάτη

Επιστήμη: Νέο υλικό στις συσκευασίες τροφίμων καταπολεμά τη λιστέρια

Ερευνητές προτείνουν τη χρήση νανοσωματιδίων άνθρακα εμπλουτισμένων με χαλκό στις συσκευασίες τροφίμων για την αντιμετώπιση της λιστέρια

Τι είναι τα Sirtfoods

"Επέλαση" της διατροφής Sirtfoods στον Δυτικό κόσμο

Βρώσιμα έντομα: Είναι η τροφή του μέλλοντος;

Επιστήμονες από την Κίνα αναλύουν τα οφέλη και τους κινδύνους από την κατανάλωση εντόμων, αλλά και τις πιθανές χρήσεις τους στη βιομηχανία τροφίμων

ΑΒ Βασιλόπουλος: Μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ

Για την από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της γνώσης.

“Σανίδες βουτύρου”: Μια νέα γευστική απογείωση

Ο συνδυασμός ψωμί με βούτυρο ανεβαίνει κατηγορία μέσα από μια νέα τάση στο Tik Tok, ονόματι «σανίδες βουτύρου».

Η Coca Cola ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στα αλκοολούχα RTD

Πειραματικές προς το παρόν, αλλά με πολλές δυνατότητες οι συνεργασίες της με εταιρείες στον κλάδο του αλκοόλ

Kellogg’s: Φορητό μπολ δημητριακών που μετατρέπει το νερό σε…γάλα!

Η Kellogg's καινοτομεί με ένα φορητό μπολ δημητριακών που μετατρέπει το νερό σε γάλα.

Επιστήμη: Ποια βακτήρια γαλακτικού οξέος δημιουργούν φυσική γλυκύτητα στο γιαούρτι

Τα βακτήρια διασπούν τη λακτόζη, απελευθερώνοντας περισσότερα γλυκά σάκχαρα

Έρευνα: Τα hashtags για το φαγητό που κυριάρχησαν στο Twitter τα τελευταία 5 χρόνια

Healthy και Homemade τα κορυφαία hashtags για το φαγητό την τελευταία πενταετία

Γάλα καμήλας σε σκόνη, στο ελληνικό τραπέζι!

Τεράστια η αγορά και το ενδιαφέρον για το γάλα καμήλας - Συμμετοχή στην 86η ΔΕΘ

Εκτελεστικό διάταγμα βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ σηματοδοτεί νέες καινοτομίες στη βιομηχανία τροφίμων

Πώς το εκτελεστικό διάταγμα βιοτεχνολογίας που πρόσφατα υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν μπορεί δυνητικά να βοηθήσει στην εξέλιξη της βιομηχανία τροφίμων.

Συνεχίζεται το παγκόσμιο… “μπάχαλο” με την απαγόρευση του διοξειδίου του τιτανίου

Ποιες εναλλακτικές κυκλοφορούν στην αγορά - Ποιες χώρες συνεχίζουν να επιτρέπουν τη χρήση TiO2 στα τρόφιμα

Δωρεάν Διαδικτυακό σεμινάριο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες στις συσκευασίες PET

Διαδικτυακό σεμινάριο από την Husky Technologies για τις κυρίαρχες τάσεις και τεχνολογίες στις συσκευασίες PET με βάση τα προμορφώματα.

Αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για μπέρμπον – “Χρυσές δουλειές” κάνει η Jim Beam

Η επωνυμία μπέρμπον, Jim Beam σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της με επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ, για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση

Πρωτεΐνη αυγού από ..πατάτα δημιούργησε start-up μοριακής γεωργίας

Επιστήμονες στο Ισραήλ υπόσχονται αντιμετώπιση της πείνας του Τρίτου Κόσμου μέσα από την τεχνολογία της μοριακής γεωργίας

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης