Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων, ως ένδειξη συμπαράστασης στις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μετά τη Φινλανδία, νέα ανάκληση βρεφικού γάλακτος της Nestlé και στην Ιταλία
Η Ομοσπονδία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγρότες και κτηνοτρόφους, τονίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο συνδέονται οι κρεοπώλες ως κρίκος της αλυσίδας διατροφής, πλήττεται καθημερινά και απαξιώνεται εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών, αυξάνοντας το κόστος επιβίωσης για όλους. Στο δελτίο τύπου της, η ΠΟΚΚ σημειώνει ότι οι κρεοπώλες στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση που στοχεύει στην προστασία της ποιότητας των προϊόντων και της αξιοπρέπειας των επαγγελματιών. Η συμμετοχή των καταστημάτων στο κλείσιμο αποτελεί έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια των αγροτών και κτηνοτρόφων για δίκαιες συνθήκες παραγωγής και διανομής τροφίμων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από το σκάνδαλο με το ληγμένο κρέας που ξεπαγώνει, κόβονται τα σημάδια αλλοίωσης και ξαναπωλείται! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αποκαλυπτική έρευνα: Πλατφόρμες προβάλλουν διαφορετικές τιμές για τα ίδια προϊόντα ανάλογα με το προφίλ του πελάτη!
Η ΠΟΚΚ καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον πρωτογενή τομέα.
Το δελτίο τύπου της ΠΟΚΚ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) ομόφωνα αποφάσισε να σταθεί αλληλέγγυα στους αγρότες – κτηνοτρόφους και όλους τους επαγγελματίες που βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στα προς το ζην προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ozempic, Wegovy: Χιλιάδες ασθενείς προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για αιφνίδια τύφλωση
Ως Κρεοπώλες γνωρίζουμε, ότι ο πρωτογενής τομέας, στου οποίου το άρμα είμαστε συνδεδεμένοι ως ο συνδετικός κρίκος στην αλυσίδα διατροφής με τον καταναλωτή, όχι μόνο πλήττεται καθημερινά αλλά απαξιώνεται συστηματικά εξαιτίας άστοχων χειρισμών και διογκώνει το κόστος επιβίωσης για όλους αγνοώντας παντελώς πως συναποτελούμε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Για τους λόγους αυτούς είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση προκειμένου να εξασφαλιστεί όχι μόνο το ποιοτικά καλό κρέας αλλά και κάθε προϊόν.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πτηνοτρόφος πλαστογράφησε αποτελέσματα ελέγχου σαλμονέλας, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσο μας κοστίζει η κακή διατροφή; Έρευνα επιστημόνων, ινστιτούτων και οργανισμών αποκαλύπτει το ασύλληπτο ποσό
Καλούμε, λοιπόν, όλα τα σωματεία – ενώσεις – μέλη της ΠΟΚΚ να συμμετέχουν εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή τους με το κλείσιμο των καταστημάτων μας την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στα πλαίσια της έναρξης του Εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων 2025.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι πρέπει να κάνετε ΠΑΝΤΑ πριν φάτε ή μαγειρέψετε κονσέρβες οσπρίων σύμφωνα με τους διαιτολόγους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ψήσιμο χωρίς λαδόκολλα: Πρακτικές και βιώσιμες εναλλακτικές