Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Φούρνος μικροκυμάτων: Τελικά να τον χρησιμοποιούμε ή μήπως είναι επικίνδυνος;

Χρήσιμες και απαραίτητες συμβουλές στους καταναλωτές για την επίδρασή του φούρνου μικροκυμάτων στην ασφάλεια, την ποιότητα και την υφή των τροφίμων.

Κόψιμο κρεάτων: Σε ξύλο ή πλαστικό;

Η εταιρεία ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ποια επιφάνεια είναι καλύτερη και πιο υγιεινή για κόψιμο κρέατος, μεταξύ ξύλου και πλαστικού.

Ομαδική αγωγή κατά εταιρείας του συμπληρώματος διατροφής LACTAID για παραπλάνηση – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ομαδική αγωγή κατά του προϊόντος LACTAID για παραπλανητικούς ισχυρισμούς που παραβιάζουν τη νομοθεσία.

Ποια αλκοολούχα ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Σύμφωνα με ειδικούς του NHS, ένα ποτήρι μπύρας έχει τον ίδιο αριθμό θερμίδων με μια σοκολάτα Mars.

Καταναλωτής: Η σημασία ενός βραβευμένου τροφίμου – Γκάλοπ σε Έλληνες καταναλωτές

Γκάλοπ του Cibum σε Έλληνες καταναλωτές για τον τρόπο που ενημερώνονται για τις καλύτερες επιλογές διατροφής και πόσο επηρεάζει την κρίση τους ένα βραβείο σε μια εταιρία τροφίμων.

“Καίνε” οι αυξήσεις στα τρόφιμα: +25,3% στα γαλακτοκομικά +20.4 το λάδι +18,7% το ψωμί τον Δεκέμβριο

Στο +7,2% ο Δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου.

Καφές Κeurig: 10 εκατ. δολάρια αποζημίωση σε καταναλωτές για ψευδείς ισχυρισμούς ανακυκλωσιμότητας

Η ομαδική αγωγή ξεκίνησε το 2018 και αμφισβητούσε τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το ότι οι κάψουλες καφέ της ήταν ανακυκλώσιμες.

Νίκη της Kellogg! Ο FDA ενέκρινε την προσθήκη βιταμίνης D στα δημητριακά

Αύξηση στα ποσοστά βιταμινών, με τα οποία επιτρέπεται να ενισχύονται τα δημητριακά και οι μπάρες δημητριακών αποφάσισε ο FDA, έπειτα από πρόταση της Kellogg Company.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για καταγγελίες καταναλωτών και για την ασφάλεια τροφίμων

Οι επώνυμες καταγγελίες θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Καταναλωτής: Η γεύση κερδίζει τους δισταγμούς απέναντι στους ΓΤΟ

Τελευταίο κριτήριο για την επιλογή σταφυλιών ήταν ο τρόπος παραγωγής τους - Την "πρωτιά κατέλαβαν γεύση, εμφάνιση και φυτοφάρμακα.

Ανθρακούχο νερό με και χωρίς αλκοόλ: Βοηθά στην πέψη ή μήπως όχι;

Τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του ανθρακούχου νερού και του αλκοολούχου "ξαδέλφου" του.

Δημοσκόπηση για τα μη πλαστικά καλαμάκια: Ποιο υλικό προτιμούν οι καταναλωτές

Εναλλακτικές λύσεις για τα πλαστικά καλαμάκια αναζητούν οι εταιρείες - Η γεύση σε κάποια ποτά επηρεάζεται από το υλικό που είναι φτιαγμένο το καλαμάκι.

Ενημέρωση από τον ΕΟΦ για τα εναλλάξιμα φάρμακα όταν υπάρχει έλλειψη

Οδηγίες του Εθνικού οργανισμού Φαρμάκων για τη περίπτωση έλλειψης σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Σκληρό vs μαλακό νερό – Ποια η διαφορά

Το σκληρό και το μαλακό νερό είναι δύο πολύ διαφορετικοί τύποι νερού. Πώς όμως θα καταλάβετε ποιο είδος έχετε στο σπίτι σας ή ποια είναι η διαφορά;

Τι είναι τα υποκατάστατα οικιακών γευμάτων;

Μια τάση- απάντηση στην υγιεινή διατροφή, αλλά και στον περιορισμένο χρόνο για μαγείρεμα, η οποία είναι δημοφιλής στο εξωτερικό.

Μάρκετινγκ Τροφίμων: Η επίδραση της μουσικής

Οι εταιρείες που πωλούν ηθικά και βιώσιμα προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιούν up-tempo main mode μουσικής στο μάρκετινγκ!

Οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στο φυτικό και το καλλιεργημένο κρέας

Δημοσκόπηση σε 4.421 καταναλωτές σχετικά με τις προτιμήσεις τους στην επιλογή κρέατος και προϊόντων κρέατος.

Καταγγελίες καταναλωτών: Σε πιλοτική λειτουργία η ηλεκτρονική σελίδα kataggelies.mindev.gov.gr του ΥΠΑΝ

Καταγγελίες για νοθεία, αισχροκέρδεια, καταπάτηση του ανταγωνισμού, περιστατικά άρνησης επιστροφής ελαττωματικού προϊόντος, κλπ.

Digital Bites: Η ελληνική startup που βοηθά τη βιομηχανία τροφίμων να “μπει στο μυαλό” των καταναλωτών

Τι θέλουν οι καταναλωτές από τα προϊόντα τους; Η Digital Bites μπορεί να δώσει αυτή την απάντηση, χρησιμοποιώντας ως όπλο της την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Νέα ετικέτα στο γάλα: «Χωρίς Αντιβιοτικά»

Ερευνητές προτείνουν την εφαρμογή μιας νέα ετικέτας που θα υποδεικνύει υπεύθυνη χρήση αντιβιοτικών στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ανοίγοντας μία νέα και πολλά υποσχόμενη αγορά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης