Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κολοβακτηρίδιο E. Coli: Έρευνα στις ΗΠΑ για έξαρση κρουσμάτων σε 11 Πολιτείες

ΑρχικήΝέαΚολοβακτηρίδιο E. Coli: Έρευνα στις ΗΠΑ για έξαρση κρουσμάτων σε 11 Πολιτείες
spot_img

cibum team

 

Έρευνα για την έξαρση κρουσμάτων κολοβακτηριδίου (e.coli) σε 11 Πολιτείες των ΗΠΑ, μαζί με άλλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, έχει ξεκινήσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Μέχρι τις 15 Ιουλίου, 15 άτομα είχε επιβεβαιωθεί ότι είχαν μολυνθεί, σύμφωνα με πηγή του CDC, η οποία μίλησε στο Food Safety News.

«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε την πηγή των μολύνσεων. Εάν τη βρούμε και κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, τότε θα εκδώσουμε επίσημη ενημέρωση για έξαρση κρουσμάτων», είπε η πηγή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ήδη, έχει ανακοινώσει πως ερευνά τα περιστατικά η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σχετικά με τις μολύνσεις από κολοβακτηρίδιο

Οποιοσδήποτε εκδηλώσει συμπτώματα μόλυνσης πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό του και να συζητήσουν για την πιθανή αιτία μόλυνσης. Παράλληλα, πρέπει να γίνει ειδικά τεστ για τη διάγνωση της μόλυνσης, καθώς το κολοβακτηρίδιο μπορεί να «μιμηθεί» τα συμπτώματα άλλων ασθενειών.

Μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού, ιδίως ωμού ή όιχι σωστά μαγειρεμένου.

Τα συμπτώματα από μια μόλυνση από κολοβακτηρίδιο μπορούν να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, συνήθως όμως πρόκειται για έντονες κράμπες στο στομάχι και διάρροια, συχνά με αίμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μετά από 5 με 7 ημέρες.

Ωστόσο, ένα 5 με 10% όσων νοσήσουν αναπτύσσουν μια  – πιθανώς επικίνδυνη για τη ζωή τους – επιπλοκή στο συκώτι, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS).

Αυτό μπορεί να συμβεί σε ασθενείς κάθε ηλικίας, αλλά ειδικά τα παιδιά ηλικία έως 5 ετών. 

Τα συμπτώματα από το HUS περιλαμβάνουν πυρετό, πόνο στη μέση, έντονο αίσθημα κόπωσης, περιορισμένη ούρηση, ανεξήγητες μελανιές στο σώμα και αιμορραγία.

Εξ όσων νοσήσουν με HUS, πολλοί θα γίνουν καλά εντός μερικών εβδομάδων, ωστόσο κάποιοι θα αποκτήσουν μόνιμα προβλήματα υγείας ή κάποιοι θα χάσουν τη ζωή τους.

 

Δείτε σήμερα: 

Μουχλιασμένο ψωμί: Μπορούμε να το φάμε, αφαιρώντας το χαλασμένο μέρος; 

Κακοποίηση στις κουζίνες: οι Chef της Βρετανίας ζητούν να αφαιρεθούν αστέρια Michelin από γνωστά εστιατόρια 

Βελόνες σε φράουλες: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της εργάτριας που κατηγορήθηκε για τη δολιοφθορά 

Ασφάλεια τροφίμων και το καλοκαίρι. Χρήσιμες οδηγίες  για να αποτρέψετε τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων. 

Μικροπλαστικά σε τρόφιμα και νερό: Είναι επιβλαβή για την υγεία; 

Απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι απαντά ο Α. Γεωργιάδης 

Πρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!

Burger King: Αντί για το μενού, έγραψαν «συγνώμη για την ταλαιπωρία» και παραιτήθηκαν!

Κρούσματα σαλμονέλας από ταχίνι σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες 

Απίστευτο: Παγωτό με γεύση μακαρόνια με τυρί από την KRAFT 

FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή. Η “σωτηρία” για άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. 

Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω των social media 

Είμαι ψυχολογικά έτοιμος να ξεκινήσω δίαιτα; Κάντε το τεστ να δείτε! 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα