Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λ. Αυγενάκης από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Στόχος η εξωστρέφεια – Να γίνουμε χρήσιμοι στον αγροτικό κόσμο

ΑρχικήΝέαΛ. Αυγενάκης από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Στόχος η εξωστρέφεια - Να γίνουμε χρήσιμοι στον αγροτικό κόσμο
spot_img

Η πρώτη επίσκεψη της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι νέοι στόχοι πάνω στους οποίους θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συζητήθηκαν κατά τη πρώτη επίσκεψη που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε εποπτευόμενο οργανισμό του υπουργείου. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη τόσο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ όσο και του ΥΠΑΑΤ.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εντοπίστηκαν ζητήματα τα οποία μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα ώστε «να γίνουμε πιο χρήσιμοι για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον κόσμο ο οποίος εξαρτάται άμεσα και έμμεσα από το ΥΠΑΑΤ» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

   Το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια αλλά και σε «μια σειρά πρωτοβουλιών που “κουμπώνουν” στην πολιτική νερού που θέλουμε να χτίσουμε σιγά σιγά» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός τονίζοντας ότι μεγάλο ζήτημα είναι επίσης «η εκπαίδευση και η κατάρτιση, στόχοι τόσο της διοικήσεως του Οργανισμού, του ΥΠΑΑΤ και γενικότερα της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού».

   Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η εξειδίκευση σε πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης, με τον κ. Αυγενάκη να επισημαίνει ότι «θέλουμε να έχουμε γρήγορες αποφάσεις και αποτέλεσμα» γιατί «οι αγρότες περιμένουν πολλά από εμάς και από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τις υπηρεσίες και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε με ταχύτερο ρυθμό».

   Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν υπογράμμισε ότι βάρος θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση/κατάρτιση και τη καινοτομία. «Ο ΕΛΓΟ παράγει καινοτομία και πρέπει να φέρουμε την καινοτομία» υπογράμμισε.

   Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει διασύνδεση της παράδοσης, των εξαιρετικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

   

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο