cibum team
Η Γερμμανική Lidl προσθέτει ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα που πωλούνται με την επωνυμία Metzgerfrisch. Η ετικέτα επεκτείνεται τώρα στα λουκάνικα αφού αρχικά προστέθηκε στη σειρά νωπών κρεάτων το 2018, υποδεικνύοντας το επίπεδο των προτύπων κτηνοτροφίας στην αλυσίδα εφοδιασμού και βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές.
Στο επόμενο βήμα θα δούμε την εταιρεία να επεκτείνει την ετικέτα στο εύρος ιδιωτικών ετικετών «Dulano». Ο λιανοπωλητής στοχεύει να εισαγάγει την ετικέτα σε όλα τα προϊόντα λουκάνικου της ίδιας μάρκας.
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα προϊόντα κρέατος της η Lidl Switzerland βαθμολογήθηκαν για καλή μεταχείριση των ζώων από τον ελβετικό οργανισμό καλής μεταχείρισης των ζώων STS.
Ετικέτα κτηνοτροφίας
Το Lidl σχεδιάζει επίσης να επιτύχει ένα επίπεδο 2 για προϊόντα λουκάνικου ιδιωτικής ετικέτας ως ελάχιστο πρότυπο έως το 2025. Αυτό το επίπεδο διασφαλίζει ότι τα ζώα έχουν περισσότερο χώρο και προέρχονται από αγροκτήματα που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από τις βασικές νομικές απαιτήσεις.
Η Lidl ήταν ένας από τους πρώτους λιανοπωλητές που εισήγαγαν την πυξίδα εκτροφής, ένα μοντέλο τεσσάρων βημάτων που παρέχει στους πελάτες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα και τονίζει ότι είναι σημαντικό για τους αγρότες να συμμετέχουν στη διαδικασία που στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων.
Πρωτοβουλία Tierwohl
Ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Tierwohl (ITW), η Lidl δεσμεύτηκε να κάνει την παραγωγή κρέατος πιο φιλική προς τα ζώα και βιώσιμη. Η εθελοντική συμμαχία δράσης συγκεντρώνει παράγοντες από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας στη βιομηχανία χοιρινού και κρέατος πουλερικών για να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων σε αγροκτήματα σε όλη τη Γερμανία.
Δεσμεύτηκε επίσης να υποστηρίξει τους αγρότες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για την καλή διαβίωση των ζώων με πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ το 2021.
Δείτε επίσης:
FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή
Κουζίνα φάντασμα: Η νέα παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις εστίασης
ΕΕ: Οι αναθεωρημένοι κανόνες μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις
Εξαγωγές τροφίμων: Πως να μην πέσετε θύμα απάτης
Καύσωνας: 7 τρόφιμα που ενυδατώνουν. Ανάμεσά τους και το τζατζίκι!
Μοντέλο προσομοίωσης ανάπτυξης Clostridium botulinum σε τρόφιμα