Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει να κοιτάμε τη πίσω πλευρά στο κουτί των τροφίμων που αγοράζουμε και όχι την μπροστινή – Διατροφολόγος εξηγεί

ΑρχικήΝέαmarketingΓιατί πρέπει να κοιτάμε τη πίσω πλευρά στο κουτί των τροφίμων που αγοράζουμε και όχι την μπροστινή - Διατροφολόγος εξηγεί
spot_img

Κρατήστε τα μάτια σας ανοικτά και μην πέφτετε θύματα του μάρκετινγκ!

Από φανταχτερά τσιτάτα μέχρι ισχυρισμούς που αφορούν την υγεία και την ευεξία σας, ένας από τους λόγους ύπαρξης των ετικετών στα τρόφιμα είναι να… εξαπατήσουν! Ναι, το μάρκετινγκ κάνει πάντα τα μαγικά του εδώ και γι αυτό καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας … ανοικτά!

- Advertisement -

“Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να γυρίσετε το προϊόν και να κοιτάξετε την ετικέτα διατροφικών στοιχείων και τη λίστα συστατικών. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές λεπτομέρειες και αυτό που πραγματικά σας λέει τι περιέχει το προϊόν”, εξήγησε η Teresa Eury, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic.

Η Eury τονίζει ότι οι παρασκευαστές συχνά χρησιμοποιούν όρους όπως φυσικό ή βιολογικό στο μπροστινό μέρος των προϊόντων για να τα κάνουν να φαίνονται πιο υγιεινά. Αλλά όταν γυρίσετε τη συσκευασία, μπορεί να δείτε σε ορισμένες περιπτώσεις ότι το φαγητό έχει πολλά πρόσθετα σάκχαρα και κορεσμένα λίπη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστά να εστιάσετε στην ετικέτα στοιχείων διατροφής και στη λίστα συστατικών έναντι τυχόν ισχυρισμών στο μπροστινό μέρος του κουτιού. Γενικά, τα τρόφιμα με λιγότερα συστατικά τείνουν να είναι πιο υγιεινά και οπωσδήποτε δίνετε προσοχή στην ποσότητα των θερμίδων ανά μερίδα.

“Πάρτε δύο επιλογές του ίδιου προϊόντος και συγκρίνετε τις διατροφικές ετικέτες, ειδικά για νάτριο, πρόσθετη ζάχαρη και κορεσμένα λίπη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή με βάση αυτό που προσπαθείτε να περιορίσετε”, εξηγεί η Eury.

Ξεκινήσετε συγκρίνοντας μερικά από τα πράγματα που συνήθως αγοράζετε και στη συνέχεια θα δείτε ότι η παρατηρητικότητα θα σας γίνει συνήθεια!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα