cibum team
Άνοδο του τζίρου στα συγκρίσιμα καταστήματα αναμένει για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της αλυσίδας Μασούτης, όπως αναφέρεται στις ετήσιες καταστάσεις του 2020, παρόλο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διενέργεια αξιόπιστων και αντικειμενικών προβλέψεων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19″.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, στον εμπορικό τομέα, προτεραιότητα θα δοθεί στην πολιτική τιμών, με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας. Στόχος της για τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση των EBITDA σε επίπεδα άνω των 60 εκατ. ευρώ και η επίτευξη καθαρής κερδοφορίας ώστε να ενισχυθούν τα ίδια Κεφάλαια και η ρευστότητα της εταιρείας.Αναπτύχθηκε με 6,3% το 2020
Αναφορικά με το 2020, η αλυσίδα “έτρεξε” με ρυθμό ανάπτυξης 6,3%, ενώ επίσης κατέγραψε αύξηση των EBITDA σε ποσοστό 4,6%. Από την άλλη πλευρά με διψήφια ποσοστά αναπτύχθηκαν τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) της εταιρείας, σε ποσοστό 14,7%. Σχετικά με τις επενδύσεις της Μασούτης, αυτές ανήλθαν πέρυσι σε 26,36 εκατ. Ευρώ από 14,74 εκατ. το 2019. Στα 333 καταστήματα το δίκτυο Τέλος, σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Μασούτης, στο τέλος του 2020 λειτουργούσε 333 καταστήματα:
297 Λιανικής Πώλησης
15 Grand
21 Cash & Carry
Στη χρήση 2020 άνοιξαν 7 νέα καταστήματα και έκλεισαν 4. Τέλος το προσωπικό της αλυσίδας, λόγω και των αυξημένων αναγκών στον κλάδο ελέω Covid-19, άγγιξε πέρυσι τα 9.000 άτομα.
Πηγή: Ημερησία
Γιώργος Βάρσος: Οι “πικρές” στιγμές της γλυκιάς ιστορίας της θρυλικής οικογένειας των ζαχαροπλαστών
Αυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών λόγω της αυξανόμενης τιμής σκληρού σίτου.
Νέο Βιβλίο: Qualitative Analysis of Food Products
H Ελλάδα χάνει τη μάχη και για το ελληνικό γιαούρτι
Vertical Farming: Γιατί λένε οι ειδικοί πως ήρθε για να μείνει;
Βρετανία: Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών σε αγρόκτημα
Δεκάδες παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από κολατσιό σε κυλικεία
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τα νέα σήματα πιστοποίησης AGRO
Το καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης