Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μασούτης: Οι στόχοι για τη φετινή χρονιά

ΑρχικήΝέαΜασούτης: Οι στόχοι για τη φετινή χρονιά
spot_img

cibum team

Άνοδο του τζίρου στα συγκρίσιμα καταστήματα αναμένει για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της αλυσίδας Μασούτης, όπως αναφέρεται στις ετήσιες καταστάσεις του 2020, παρόλο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διενέργεια αξιόπιστων και αντικειμενικών προβλέψεων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19″.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, στον εμπορικό τομέα, προτεραιότητα θα δοθεί στην πολιτική τιμών, με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας. Στόχος της για τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση των EBITDA σε επίπεδα άνω των 60 εκατ. ευρώ και η επίτευξη καθαρής κερδοφορίας ώστε να ενισχυθούν τα ίδια Κεφάλαια και η ρευστότητα της εταιρείας.Αναπτύχθηκε με 6,3% το 2020

Αναφορικά με το 2020, η αλυσίδα “έτρεξε” με ρυθμό ανάπτυξης 6,3%, ενώ επίσης κατέγραψε αύξηση των EBITDA σε ποσοστό 4,6%. Από την άλλη πλευρά με διψήφια ποσοστά αναπτύχθηκαν τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) της εταιρείας, σε ποσοστό 14,7%. Σχετικά με τις επενδύσεις της Μασούτης, αυτές ανήλθαν πέρυσι σε 26,36 εκατ. Ευρώ από 14,74 εκατ. το 2019. Στα 333 καταστήματα το δίκτυο Τέλος, σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Μασούτης, στο τέλος του 2020 λειτουργούσε 333 καταστήματα:

297 Λιανικής Πώλησης

15 Grand

21 Cash & Carry

Στη χρήση 2020 άνοιξαν 7 νέα καταστήματα και έκλεισαν 4. Τέλος το προσωπικό της αλυσίδας, λόγω και των αυξημένων αναγκών στον κλάδο ελέω Covid-19, άγγιξε πέρυσι τα 9.000 άτομα.

Πηγή: Ημερησία

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα