Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
9.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μειώνουν το κρέας οι Ευρωπαίοι – Εμπόδιο στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων οι υψηλές τιμές

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΜειώνουν το κρέας οι Ευρωπαίοι – Εμπόδιο στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων οι υψηλές τιμές
spot_img

Μεγάλη δημοσκόπηση σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότεροι από 7.500 ενήλικες σε 10 ευρωπαϊκές χώρες απάντησαν για την κατανάλωση κρέατος και την στάση και εμπιστοσύνη τους στα φυτικά τρόφιμα, σε μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από τη Proveg σε συνεργασία με την Innova Market Insights, το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, με χρηματοδότηση από το Έργο Smart Protein της ΕΕ.

Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι πως συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μείωση της κατανάλωσης συμβατικού κρέατος: Το 51% των συμμετεχόντων λέει ότι έχει μειώσει την κατανάλωσή του, για λόγους υγείας, (47%), για την καλή διαβίωση των ζώων (29%) και το περιβάλλον (26%).

Το 28% των ερωτηθέντων είπε ότι καταναλώνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2021, όταν το ποσοστό ήταν 21%. Οι κατηγορίες φυτικών γαλακτοκομικών είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, με το 36% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι καταναλώνουν φυτικό γάλα εβδομαδιαίως, το 33% για το φυτικό γιαούρτι και το 31% για το φυτικό τυρί. Οι κορυφαίοι παράγοντες για την επιλογή τροφών φυτικής προέλευσης είναι η γεύση (53%), η υγεία (46%) και η προσιτή τιμή (45%).

Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι βασικότερα εμπόδια για την αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων φυτικής προέλευσης είναι πως είναι πολύ ακριβά, αλλά και πως δεν έχουν καλή γεύση. Άλλα ευρήματα περιλαμβάνουν: 

  • Το 46% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τα φυτικά προϊόντα περισσότερο από ό,τι πριν από τρία χρόνια.
  • Το 60% όσων τρώνε προϊόντα φυτικής προέλευσης τα αγοράζουν τακτικά στο σούπερ μάρκετ.
  • Το 59% υποστηρίζει μέτρα για την ενθάρρυνση των αγροτών να στραφούν σε καλλιέργειες για τον κλάδο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο