Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα μέθοδος εντοπισμού “αναδυόμενου” παθογόνου που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις

ΑρχικήΕπιστήμηΝέα μέθοδος εντοπισμού "αναδυόμενου" παθογόνου που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις
spot_img

Ερευνητές ανέπτυξαν μια ποσοτική μέθοδο ανίχνευσης βασισμένη σε PCR σε πραγματικό χρόνο για τον αναδυόμενο ζωονοσογόνο οργανισμό Escherichia albertii.

Η νέα μέθοδος PCR σε πραγματικό χρόνο μπορεί να γίνει διαγνωστικό εργαλείο που στοχεύει το αναδυόμενο βακτήριο που ευθύνεται για τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Ο επιπολασμός του παθογόνου E. coli σημαίνει τη συχνή εσφαλμένη αναγνώριση ενός παρόμοιου βακτηρίου του γένους EscherichiaΤο E. albertii είναι ένα αναδυόμενο ζωονοσογόνο τροφιμογενές παθογόνο, που απομονώθηκε για πρώτη φορά στο Μπαγκλαντές το 1991. Ωστόσο, το E. albertii συχνά αναγνωρίζεται εσφαλμένα ως εντεροπαθογόνο Escherichia coli (EPEC), εντεροαιμορραγικό E. coli (EHEC) και Shigella boydii ορότυπος 13 επειδή αυτά τα βακτήρια έχουν παρόμοιες βιοχημικές ιδιότητες και φέρουν τα ίδια γονίδια λοιμογόνου δράσης με το E. albertii .

Έκτοτε έχουν αναφερθεί μεγάλης κλίμακας κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης που προκαλούνται από το E. albertii ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, προκαλώντας σοβαρά συμπτώματα τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Με την ελπίδα να καθιερωθεί μια διαγνωστική μέθοδος, μια κοινή ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Shinji Yamasaki και τον Dr. Sharda Prasad Awasthi, έναν ειδικά διορισμένο αναπληρωτή καθηγητή, από την Graduate School of Veterinary Science στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ανέπτυξαν έναν τρόπο ανίχνευσης του E. albertii με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας μια ποσοτική μέθοδο PCR σε πραγματικό χρόνο.

Η εξέταση του δείγματος με τη χρήση αυτής της τεχνικής έδειξε ότι το E. albertii επιβίωσε στην ανθρώπινη εντερική οδό για περίπου τέσσερις εβδομάδες και συνέχισε να βρίσκεται στα κόπρανα.

Ο πανομοιότυπος γονότυπος του βακτηριακού DNA του E. albertii που μολύνθηκαν τα αδέρφια υποδηλώνει επίσης ότι μπορεί να έχει συμβεί ενδοοικογενειακή μετάδοση.

«Αυτά τα αποτελέσματα και μια νέα PCR σε πραγματικό χρόνο που αναπτύχθηκε σε αυτή τη μελέτη αναμένεται να συμβάλουν όχι μόνο στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για τη γαστρεντερίτιδα E. albertii , αλλά και στη διαλεύκανση της πηγής και της οδού της μόλυνσης», δήλωσε ο καθηγητής Yamasaki.

Πηγή: Το υλικό παρέχεται από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο της Οσάκα.

Αναφορά: Sharda Prasad Awasthi, Akira Nagita, Noritoshi Hatanaka, Jayedul Hassan, Bingting Xu, Atsushi Hinenoya, Shinji Yamasaki. Ανίχνευση παρατεταμένης απέκκρισης της Escherichia albertii σε δείγματα κοπράνων ενός παιδιού 7 ετών με μια πρόσφατα αναπτυγμένη ποσοτική μέθοδο PCR σε πραγματικό χρόνο με βάση το γονίδιο Eacdt και μοριακός χαρακτηρισμός των απομονώσεων . Heliyon , 2024; 10 (9): e30042 DOI: 10.1016/j.heliyon.2024.e30042

    Ακολουθήστε το Cibum
    στα Google News

    Μείνετε ενημερωμένοι

    Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Must read

    Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

    Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

    «Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

    Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Ροή Ενημέρωσης

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_img

    Δείτε επίσης!
    Προτεινόμενα άρθρα

    Μετάβαση στο περιεχόμενο