Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες επείγουσες ανακλήσεις λόγω λάθους στην επισήμανση

ΑρχικήΝέαΝέες επείγουσες ανακλήσεις λόγω λάθους στην επισήμανση
spot_img

cibum team

Μια ακόμα περίπτωση λανθασμένης επισήμανσης (mislabeling) που οδηγεί σε μαζική ανάκληση προϊόντων, έρχεται να προστεθεί σε αυτές των τελευταίων ημερών.

Αρκετά super markets, μεταξύ των οποίων τα Aldi, Asda, Tesco και Sainsbury’s, ανακαλούν επειγόντως αρκετά προϊόντα εν μέσω φόβων για την ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, λόγω της παρουσίας συστατικών όπως το γάλα και το σιτάρι (γλουτένη) που δεν αναφέρονται στην ετικέτα και αποτελούν αλλεργιογόνες ουσίες. Στη λίστα της ανάκλησης περιλαμβάνονται προϊόντα όπως λουκάνικα, μπαχαρικά και κοτόπουλο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ανακαλούνται συσκευασίες με παραδοσιακά λουκάνικα της Edwards of Conwy λόγω της παρουσίας σιταριού (γλουτένη) η οποία δεν επισημαίνεται στην ετικέτα.

Η Tesco ανακαλεί συσκευασίες των 450ml από dressings σαλάτας, όπως το Jack’s 50% Reduced Fat Salad Cream και Tesco 50% Less Fat Salad Cream, λόγω αδήλωτου αλλεργιογόνου γάλακτος.

Η SFC Wholesale Ltd ανακαλεί προϊόντα κοτόπουλου με την ονομασία Original SFC Bargain Box λόγω της παρουσίας γάλακτος, που δεν αναφέρεται στην επισήμανση.

Οι καταναλωτές που τα έχουν ήδη προμηθευτεί καλούνται να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στα καταστήματα από τα οποία τα προμηθεύτηκαν, προς επιστροφή του πλήρους αντιτίμου.

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχεία-εστιατόρια: Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας  

“Διαφημίσεις με ανθυγιεινά τρόφιμα βομβαρδίζουν τα παιδιά μας”

Eρευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν νέα μέθοδο για να απομακρύνουν τον μόλυβδο από το νερό

Κρέας Σκύλου: Προς απαγόρευση η κατανάλωση του στη Νότια Κορέα 

Η Nespresso στα δικαστήρια: έχασε στη διαμάχη για την κατοχύρωση του σχήματος της κάψουλας 

 Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno  

Οι νέες προοπτικές της βιομηχανίας τροφίμων από τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των μπαχαρικών 

Αλλαντίαση (botulism): Η σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών 

Lidl: Κατάρτιση με μισθό – Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας 

Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο 

Με νέες συσκευασίες και όνομα τα προϊόντα Uncle Ben’s στην ελληνική αγορά  

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο