Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο κρούσμα της νόσου Haff από κατανάλωση ψαριών

ΑρχικήΝέαΝέο κρούσμα της νόσου Haff από κατανάλωση ψαριών
spot_img

cibum team

Αξιωματούχοι στη Βραζιλία εξέδωσαν προειδοποίηση όταν μια γυναίκα αρρώστησε από μια σπάνια ασθένεια μετά την κατανάλωση ψαριών.

Ο δήμος Goianésia, στην πολιτεία Goiás, δήλωσε ότι παρακολουθεί την περίπτωση μίας ασθενούς που έχει μολυνθεί με τη νόσο Haff, γνωστή και ως «ασθένεια των μαύρων ούρων». Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή αλλά απαιτεί ειδική φροντίδα.

Είχε γαστρεντερικά συμπτώματα στις 24 Ιουνίου και αναζήτησε φροντίδα στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα με απώλεια μυϊκής δύναμης, σωματικό πόνο και σκούρο χρώμα στα ούρα, και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 27χρονη Kelly Silva, αρρώστησε αφού  έφαγε ψάρια σε ένα εστιατόριο στην πόλη.

Υπεύθυνοι υγείας αναζητούν πιθανές νέες περιπτώσεις και μια επίσημη επιδημιολογική ειδοποίηση εκδόθηκε στα νοσοκομεία για να παρακολουθήσουν σημεία ή συμπτώματα που σχετίζονται με την ασθένεια.

Η νόσος Haff ή η «ασθένεια των μαύρων ούρων» προκαλείται από μια τοξίνη που βρίσκεται σε ορισμένα ψάρια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ξαφνική ακραία μυϊκή δυσκαμψία, μυϊκό πόνο, πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα, απώλεια δύναμης σε όλο το σώμα και σκούρα καφέ ούρα. Εμφανίζονται συνήθως μεταξύ δύο και 24 ωρών μετά την κατανάλωση ψαριών ή οστρακοειδών.

Δεν είναι γνωστό εάν η άοσμη και άγευστη τοξίνη, η οποία δεν μπορεί να καταστραφεί από το μαγείρεμα, προκαλείται από το ότι τα ψάρια δεν αποθηκεύονται ή συσκευάζονται σωστά, ή από αυτά που τρώνε.

Το υπουργείο Υγείας στην πολιτεία της Bahia κατέγραψε 40 κρούσματα στα τέλη του 2020. Φέτος, δύο άτομα αρρώστησαν  στη Ρεσίφε και ένα πέθανε.

Συνολικά 29 περιπτώσεις νόσου Haff αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1984 έως το 2014. Έχουν συνδεθεί με κυπρίνο, ψάρια buffalo, καραβίδες και σολομό Ατλαντικού.

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα