Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καινοτομίες του φετινού διαγωνισμού για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti»

ΑρχικήΝέαΟι καινοτομίες του φετινού διαγωνισμού για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti»
spot_img

Με δύο καινοτομίες εμπλουτίστηκε η φετινή διοργάνωση του διαγωνισμού έξτρα παρθένου ελαιολάδου – Μέχρι τις 17/3 η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, μέσα από τον Οργανισμό Ελαιολάδου του ΑΣ Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού και το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνης, πραγματοποιούν και φέτος τον διαγωνισμό για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti».

- Advertisement -

Οι καινοτομίες του φετινού διαγωνισμού παρουσιάστηκαν σήμερα στους παραγωγικούς παράγοντες που εμπλέκονται με τη διάθεση και την προώθηση του προϊόντος στον τουρισμό (εστίαση – καταλύματα).

Ο στόχος του διαγωνισμού, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, είναι η ανάδειξη και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, των πλούσιων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του, της μοναδικής γεύσης και της διατροφικής του αξίας. «Φέτος για πρώτη φορά εντάσσουμε στην αξιολόγηση και την καινοτομία σε 2 κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι συσκευασία-επικοινωνία και η δεύτερη είναι η εστίαση και οι δράσεις που έχουν να κάνουν με τον ελαιοτουρισμό. Στόχος είναι να επιβραβεύσουμε και να προβάλουμε όλους εκείνους που με τη δουλειά, την καινοτομία και τη δράση τους προσπαθούν να αναδείξουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης που είναι ο θησαυρός του νησιού και μέσα από την καινοτομία του νησιού μας να δοκιμάσουν το προϊόν».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη υπογράμμισε πως «οι συμμετοχές είναι πολλές, συμμετέχουν όλοι οι τυποποιητές της Κρήτης. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών είναι στόχος του διαγωνισμού, όπως και να καταφέρουμε το κρητικό ελαιόλαδο να διατίθεται πλέον τυποποιημένο και όχι χύμα σε άλλες χώρες. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει προστιθέμενη αξία στα παράγωγα και αυτός είναι ο βασικός στόχος του διαγωνισμού, όπως και το να καταφέρουμε να παραδώσουμε ακόμα καλύτερο προϊόν», επεσήμανε.

Για 11η χρονιά ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης και το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21-23 Μαρτίου 2025, ενώ οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα κλείσουν στις 17 Μαρτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα