Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς η υδατοκαλλιέργεια αξιοποιεί την τεχνολογία για ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά λαμπρό μέλλον

ΑρχικήΝέαΠώς η υδατοκαλλιέργεια αξιοποιεί την τεχνολογία για ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά λαμπρό μέλλον
spot_img

cibum team


Με το περιβάλλον των ωκεανών να αντιμετωπίζει περισσότερες πιέσεις από ποτέ, μπορεί η υδατοκαλλιέργεια να παίξει ρόλο στη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού μας;

Οι παγκόσμιοι ωκεανοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του πλανήτη, παρέχοντας υπηρεσίες οικοσυστήματος που κυμαίνονται από την υποστήριξη κοινοτήτων που βασίζονται στην μπλε οικονομία έως το οξυγονωμένο νερό, ενεργώντας ως αποθήκη θερμότητας και άνθρακα και διατηρώντας το κλίμα.

Αλλά η υγεία των ωκεανών μας είναι υπό πίεση.

«Τα ζητήματα και οι απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ωκεανοί μας προέρχονται από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, είτε πρόκειται για την κλιματική κρίση είτε για την υπεραλίευση είστε για την εξόρυξη πόρων, Οι ωκεανοί μας έχουν «μπελάδες» είπε ο Μέιρ ΜακΚαν, μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου νεολαίας του παγκόσμιου Ωκεανού ε πρόσφατη ημερίδα.

Για να δείτε τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ 

Δείτε σήμερα: 

Μουχλιασμένο ψωμί: Μπορούμε να το φάμε, αφαιρώντας το χαλασμένο μέρος; 

Κακοποίηση στις κουζίνες: οι Chef της Βρετανίας ζητούν να αφαιρεθούν αστέρια Michelin από γνωστά εστιατόρια 

Βελόνες σε φράουλες: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της εργάτριας που κατηγορήθηκε για τη δολιοφθορά 

Ασφάλεια τροφίμων και το καλοκαίρι. Χρήσιμες οδηγίες  για να αποτρέψετε τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων. 

Μικροπλαστικά σε τρόφιμα και νερό: Είναι επιβλαβή για την υγεία; 

Απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι απαντά ο Α. Γεωργιάδης 

Πρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!

Burger King: Αντί για το μενού, έγραψαν «συγνώμη για την ταλαιπωρία» και παραιτήθηκαν!

Κρούσματα σαλμονέλας από ταχίνι σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες 

Απίστευτο: Παγωτό με γεύση μακαρόνια με τυρί από την KRAFT 

FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή. Η “σωτηρία” για άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. 

Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω των social media 

Είμαι ψυχολογικά έτοιμος να ξεκινήσω δίαιτα; Κάντε το τεστ να δείτε! 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα