Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Στα κάγκελα» ο αμπελοοινικός κλάδος

ΑρχικήΝέα«Στα κάγκελα» ο αμπελοοινικός κλάδος
spot_img

cibum team


   Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία του αμπελοοινικού κλάδου για την καθυστέρηση λήψης επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, απέστειλαν η ΕΔΟΑΟ, η ΚΕΟΣΟΕ και ο ΣΕΟ.

   Όπως τονίζεται στην επιστολή, «η κατάσταση στον δοκιμαζόμενο κλάδο μας είναι δυσχερέστερη από την προηγούμενη χρονιά» ενώ «τα αποθέματα βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, η αγορά της εστίασης και ο τουρισμός δεν έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει ακόμη και ο τρύγος πλησιάζει».

   Για την ενδυνάμωση του κλάδου οι οργανώσεις του αμπελοοινικού τομέα προτείνουν είτε το Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που αφορά τις ενισχύσεις προς τους παραγωγούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, είτε τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας-de minimis.

   Ζητούν παράλληλα, όχι μόνο τη διασφάλιση αλλά την αύξηση του ποσού των 20 εκατ. ευρώ για το μέτρο του «πράσινου τρύγου», ενώ εκτιμούν ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή του μέτρου της αποθεματοποίησης.

   «Ο εναπομένων χρόνος είναι ελάχιστος για την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που η ΕΕ προέβλεψε, τα οποία οι οινοποιητικές επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις του κλάδου μας, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία, έχουν μεγάλη ανάγκη» αναφέρεται στην επιστολή, η οποία καταλήγει: «Γνωρίζοντας τη δέσμευσή σας για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου, ζητούμε την παρέμβασή σας για τη διασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων και την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Δείτε επίσης: 

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων του Β. Αιγαίου ως ΠΟΠ- ΠΓΕ- ΕΠΙΠ 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα