Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρέθυμνο: Φεστιβάλ γαστρονομίας με τη συνοδεία κρουστών

ΑρχικήΝέαΡέθυμνο: Φεστιβάλ γαστρονομίας με τη συνοδεία κρουστών
spot_img

cibum team

   Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ θα γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου με τη μουσική των κρουστών η οποία θα ενωθεί με τη γαστρονομία από κουζίνες του κόσμου μαζί με την φημισμένη κουζίνα της Κρήτης.

Πρόκειται για το Rethymnon Percussion Festival «PERCUSSION B[EAT]S» (Κρουστά και Γαστρονομία) που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Μικρασιατών 20-21 Ιουλίου. Ο Δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ (20 έως 24 Ιουλίου) έχει ενσωματώσει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό μέσω του «PERCUSSION B[EAT]S» να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει καλύτερα την ιδιαίτερη αλλά και ξεσηκωτική -όπως τη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές- μουσική των κρουστών. Οι δράσεις περιλαμβάνουν: Γαστρονομία «Percussion B [eat]s», Live & Performances, εκπαιδευτικές δράσεις και έκθεση φωτογραφίας/προβολή. Τέσσερεις ήπειροι Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική, που θα εκπροσωπούνται στο Rethymnon Percussion Festival θα χαρίσουν μουσική, παραστατικές τέχνες και εικαστικά στον ρυθμό των κρουστών.

Όσοι βρεθούν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, θα μπορέσουν να βιώσουν το πώς συνδέονται τα κρουστά με τη γαστρονομία, μέσω της μουσικής. Γνωστοί και επιδέξιοι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες μεταξύ άλλων σε βραζιλιάνικους ρυθμούς με μια διεθνή ομάδα New Circus που κάνει τα πάντα: χορεύει, τραγουδάει, παίζει μουσική, κάνει ακροβατικά και ζογκλερικά με τον τομέα της εκπαίδευσης να έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ είναι η γνωριμία των παιδιών με τη μουσική και τα κρουστά, η επιμέρους επιμόρφωση σπουδαστών μουσικής ή μουσικών αλλά και η εν γένει καλλιτεχνική όσμωση που θα προκύψει μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα υπάρξουν σεμινάρια και δράσεις όπως: «Η παραδοσιακή Μουσική στο σήμερα» (από 15 ετών), σεμινάριο για τους τρόπους εξέλιξης και ανανέωσης της παραδοσιακής μουσικής με σύγχρονα μέσα και σύγχρονα μουσικά όργανα. «Η Γλώσσα των Κρουστών» (από 10 ετών), εργαστήρι για τις βασικές αρχές του ρυθμού ως γλώσσα μέσα από το πρίσμα των βραζιλιάνικων ρυθμών.

Παράλληλα θα παρουσιασθεί έκθεση φωτογραφίας και προβολή video, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου με θέματα όπως: «Ρέθυμνο: Μια διαφορετική προσέγγιση. Κρουστά Οπτικοακουστικό υλικό για την ιστορία των μουσικών οργάνων των κρουστών και τους καλλιτέχνες».

Δείτε επίσης: 

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων του Β. Αιγαίου ως ΠΟΠ- ΠΓΕ- ΕΠΙΠ 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα