cibum team
Με στόχο να εντάξουν νέα γεωργοδιατροφικά προιόντα στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης(ΠΟΠ), Προστατευόμεων Γεωγραφικών Ενδείξεων(ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προιόντων(ΕΠΙΠ) ξεκίνησαν την συνεργασία τους η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος(ΔΙΠΑΕ).
Ο πρόεδρος της Σύμπραξης κ Κων. Κιλτίδης και ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Πέτρος Σαμαράς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και από την κοινή τους προσπάθεια -όπως αναφέρει η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία- «εκτιμάται ότι θα ταυτοποιηθούν γεωργοδιατροφικά προϊόντα, που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την σύνταξη φακέλου και την υποβολή αίτησης καταχώρισης ονομασίας στο κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για τη Μαύρη Θάλασσα (Black Sea Cross Border Cooperation)». Συντονίστρια του έργου για το ΔΙΠΑΕ είναι η καθηγήτρια κ. Μαρία Παπαγεωργίου, του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη αναλαμβάνει τον ρόλο του άτυπου συνεργάτη του ΔΙΠΑΕ, στο πλαίσιο του έργου LOCFOOD του προγράμματος Black Sea Basin, με τίτλο: Local Development and Cross Border Cooperation in the Area of Agricultural Products and Traditional Food|Τοπική Aνάπτυξη και Διασυνοριακές Συνεργασίες στον Τομέα των Αγροδιατροφικών Προϊόντων και της Παραδοσιακής Γαστρονομίας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία, έχοντας βασικό στόχο να εξελιχθεί και να εκσυγχρονιστεί το εμπόριο μεταξύ αυτών των χωρών και να αναγνωριστούν νέα προϊόντα ως ΠΟΠ – ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στις επιλέξιμες περιοχές των εταίρων, που για την Ελλάδα είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Συντονιστής του έργου στην Ελλάδα είναι το Υπουργείο Εξωτερικών/Τμήμα Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!
Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό
Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας
Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα
Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας!
Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore
Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο
Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας
Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη
Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ
Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!
Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ
Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου