Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
30.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Αλεύρι: Έκκληση των επιστημόνων για μείωση των θερμοκρασιών τηγανίσματος και ψησίματος

Επιστημονική μελέτη καλεί σε μείωση επεξεργασίας των προϊόντων αλεύρου ειδικά του τηγανίσματος και του ψησίματος σε υψηλή θερμοκρασία.

Το βότανο που σκοτώνει βακτήρια και μούχλα στο πρόβειο τυρί

Αποξηραμένα βότανα ως εύκολη στη χρήση και οικονομική εναλλακτική λύση για παράταση της διάρκειας ζωής του πρόβειου τυριού.

Τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων: Όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις

Προκλήσεις και προοπτικές της τρισδιάστατης εκτύπωσης με βάση τις φυτικές πρωτεΐνες.

Ελιές Καλαμών με προβιοτικά: Άλλη μία επιτυχία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μετατρέποντας τις ελιές Καλαμών σε βιολειτουργικό τρόφιμο - Παραγωγή μη γαλακτοκομικών προϊόντων με προβιοτικούς μικροοργανισμούς.

Πως δίνουν γεύσεις στα πατατάκια; Οι επιστήμονες Χημείας Τροφίμων απαντούν

Πως (στο καλό) ένα πατατάκι έχει γεύση ομελέτας, μπάρμπεκιου ή γαρίδας;

Πρόταση-σταθμός για αύξηση της θερμοκρασίας κατάψυξης των τροφίμων κατά 3°C

«Three Degrees of Change»: Η αύξηση της θερμοκρασίας των κατεψυγμένων τροφίμων στους -15°C θα μπορούσε να βελτιώσει τη βιωσιμότητα της τροφικής αλυσίδας, λένε οι ερευνητές.

Terroir σημαίνει γη!

Απαραίτητο στοιχείο του terroir, το ανθρώπινο χέρι.

Aνακαλύφθηκε απολυμαντικό που σκοτώνει τη σαλμονέλα σε 5 δευτερόλεπτα!

Ερευνητές στην Αυστραλία ανέπτυξαν νερό που ενεργοποιείται από πλάσμα ως φιλικό προς το περιβάλλον απολυμαντικό τροφίμων, που μπορεί να σκοτώσει τροφιμογενή υπερβακτηρίδια σε δευτερόλεπτα.

Ρέγγα Surströmming: Από τις πιο αποκρουστικές μυρωδιές στον κόσμο

Η κονσέρβα που οδήγησε σε έξωση λόγω οσμής και το δικαστήριο βρήκε δικαιολογημένη!

Οι Γάλλοι επικαλούνται την κλωνοποίηση της Dolly για να απαγορεύσουν το κρέας εργαστηρίου

Μετά την Ιταλία και η Γαλλία ετοιμάζεται να απαγορεύσει το καλλιεργούμενο σε εργαστήριο κρέας.

Ψωμί εμπλουτισμένο με αρσενικές μέλισσες – Μελέτη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Επιδράσεις της ενσωμάτωσης αρσενικών μελισσών στις ιδιότητες της ζύμης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ψωμιού από αλεύρι σίτου.

Ελιές με λιγότερο αλάτι: Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλάζει τα δεδομένα στις επιτραπέζιες ελιές

Σημαντικό έργο του ΓΠΑ για παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς χαμηλής αλατότητας και με διατροφικό ισχυρισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας - Ελιές για άτομα με υπέρταση - Μείωση πιθανότητας εμφάνισης υπέρτασης στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Χρυσό Βραβείο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε Διεθνή διαγωνισμό, για τη διαχείριση του κατσίγαρου

Χρυσό βραβείο για την ομάδα iGEM Thessaly 2023 για την συνολική επίδοση του ερευνητικού της έργου - Ψηφίστηκε στις 10 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως!

Σταφύλια ανθεκτικά στις ασθένειες: Αναγκαία η αλλαγή στην τεχνολογία οινοποίησης

Μελέτη αναλύει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διαδικασία οινοποίησης από υβριδικές ποικιλίες σταφυλιών DRHGC.

Καφές: Νέα επιστημονική ανακάλυψη για απογείωση της γεύσης

Μελέτη αποκαλύπτει το συστατικό που ανατρέπει τη σπατάλη και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα

Προστασία των Ευρωπαίων ασθενών με κοιλιοκάκη – H EFSA δημιούργησε «εργαλείο» πρόληψης

Έλεγχος των πρωτεϊνών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συμπτώματα σε ασθενείς με κοιλιοκάκη.

Τι γεύση έχει η ακατέργαστη σοκολάτα;

O καρπός κακάο απέχει μακράν σε γεύση, από την κλασική σοκολάτα που όλοι αγαπάμε.

Αλατισμένη καραμέλα: Το παράδοξο των αλατισμένων γλυκών

Τι πραγματικά προσδίδει το αλάτι στα γλυκά;

Λειτουργικά τρόφιμα: Παραγωγή ζυμαρικών με προσθήκη σκόρδου

Επιστημονική μελέτη για τον σχεδιασμό νέων λειτουργικών ζυμαρικών με παρασκευάσματα άγριου σκόρδου.

Αυθεντικότητα μελιού από Ικαρία και Σάμο – Μελέτη του Γενικού Χημείου του κράτους

Αυθεντικότητα ελληνικού μελιού -Νήσων Β.Α. Αιγαίου, με σκοπό την προστασία του εθνικού προϊόντος.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι 25 χρόνιες ασθένειες που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Η Ευρώπη αντιστέκεται – Πρόταση για προειδοποιήσεις τύπου τσιγάρου

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα «παραμερίζουν» όλες τις άλλες ομάδες τροφίμων και κυριαρχούν στις παγκόσμιες δίαιτες.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης