Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Σταφύλια… διαίτης! Ερευνητές παρουσιάζουν νέα ποικιλία

Τα νέα σταφύλια χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης, το οποίο στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Ψωμί και ζυμαρικά εμπλουτισμένα με καφέ, γίνεται;

Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι προσθήκη υπολειμμάτων καφέ σε προϊόντα αρτοποιίας και σε ζυμαρικά οδηγεί στη δημιουργία καινοτόμων, θρεπτικών και οικονομικά βιώσιμων τροφίμων.

Πράσινο τσάι – Ποιότητα: Επιστημονική ανασκόπηση μελετών

Επισκόπηση των αναλυτικών μεθόδων και των αισθητηριακών αναλύσεων που χρησιμοποιήθηκαν στις πιο πρόσφατες μελέτες.

Καλλιέργειες ντομάτας: Σε ποια φάση κύκλου ανάπτυξης είναι πιο ευαίσθητες στη ζέστη

Η κατανόηση της θερμοαντοχής ή της ικανότητας ενός φυτού να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής προσαρμογής.

Γάλα με γεύση καφέ – Η νέα τάση και ανάλυση των αρωμάτων

Βελτιστοποίηση γεύσης γαλακτοκομικών με γεύση καφέ.

Συσκευασία τροφίμων: Ερευνητές συνδύασαν χαρτί και αλουμίνιο για αντοχή και βιωσιμότητα

Ψηφιακό δίδυμο μοντέλο ελασμάτων χαρτιού-αλουμινίου για βιώσιμη συσκευασία. Τα δοχεία σε πακέτο μεταφέρουν τα αγαπημένα σας νουντλς από το εστιατόριο στο τραπέζι (ή τον καναπέ)...

Ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Νέες μέθοδοι και τεχνολογία

Πρόοδος στις αναδυόμενες μη καταστροφικές τεχνολογίες για την ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση.

Κατεψυγμένο προζύμι: Ποιότητα ψωμιού – Οφέλη και μειονεκτήματα χρήσης

Η πιθανή αγορά για κατεψυγμένο προζύμι, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία και την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του.

Εργαστηριακό κρέας: Μειώνεται η τιμή και ο χρόνος παραγωγής είναι 20 φορές πιο σύντομος!

Η SuperMeat προσφέρει «μια ματιά στο μέλλον» όπου το καλλιεργημένο κρέας θα έχει ίδια τιμή με το κανονικό.

Διαχείριση του νερού στη βιομηχανία τροφίμων – Προκλήσεις και νέες πρακτικές

Ξεκλειδώνοντας την αξία κάθε σταγόνας.

Καρότα-Ντομάτες: Πως να τα κρατήσετε φρέσκα περισσότερες ημέρες

Πειραματική μελέτη για την παράταση της διάρκειας ζωής φρούτων και λαχανικών.

Μπορεί ένα “μπάνιο” να εξαλείψει τη λιστέρια από τα φιλέτα ψαριού;

Νορβηγοί ερευνητές διεξάγουν μελέτη για να δώσουν λύση στη μόλυνση σολομού και πέστροφας από Listeria monocytogenes.

Πως θα επηρεαστεί η βιομηχανία τροφίμων από την εκλογή Τραμπ

Τα όχι και τόσο αισιόδοξα σημάδια για την αγροδιατροφική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Η σημασία της παρακολούθησης της θερμοκρασίας στη βιομηχανία τροφίμων

Η διαχείριση της θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην βιομηχανία τροφίμων.

Βραβεία FEA 2024: Δείτε τους νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών

Το Video της τελετής απονομής των Βραβείων FEA 2024 και όλοι οι νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών.

Ντομάτες μολυσμένες με σαλμονέλα: Μελέτη για την αποτελεσματικότερη απολύμανση

Πειραματική μελέτη για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση κατά της Salmonella enterica σε επιφάνειες τομάτας.

FAO: Η γενετική επανάσταση μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια τροφίμων

Η γονιδιακή επεξεργασία στο πλευρό των επιστημόνων.

Σέλινο – Μαϊντανός – Κουρκουμάς: Μελέτη για την αποτελεσματικότερη μέθοδο ξήρανσης που διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά

Επίδραση των μεθόδων ξήρανσης στη φαινολική σύνθεση και τη βιοδραστικότητα του σέλινου, του μαϊντανού και του κουρκουμά.

Ντομάτες χωρίς γεύση και άρωμα – Για όλα φταίνε οι Ολλανδοί!

Τι έκαναν και οδηγηθήκαμε στα σημερινά κόκκινα λαχανικά, που είναι λαμπερά και τέλεια αλλά απίστευτα άνοστα;

Τεχνολογία τροφίμων στα ποτά χωρίς αλκοόλ: Φτιάχνοντας αρώματα που διαφοροποιούν την μπύρα και το κρασί

Μοριακές γνώσεις για τη διαφορά του αρώματος μεταξύ μπύρας και κρασιού

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο