Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Νέο καινοτόμο κομποστοποιήσιμο film από την Kapelis Packaging

Επαναχρησιμοποιούμενο σε ποσοστό 63% - Φραγή σε υγρασία και λιπαρές ύλες.

Καινοτόμα μεμβράνη από λιμονένιο για αύξηση της διάρκειας ζωής

Το λιμονένιο είναι ένα νέο ανανεώσιμο ολιγομερές αντιοξειδωτικό και πρόσθετο αποκλεισμού της υπεριώδους ακτινοβολίας για μεμβράνες με βάση χιτοζάνη.

Τεχνολογία υπερήχων για ροζέ κρασί υψηλής ποιότητας

Η τεχνολογία των υπερήχων υψηλής ισχύος και η επίδρασή της στο χρώμα και το άρωμα των ροζέ κρασιών.

“Πεπονολέμονο”: Ένα ιδιόμορφο ιαπωνικό υβρίδιο

Τα πεπόνια λεμόνια συνδυάζουν χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη, έχοντας τη γλυκύτητα του πεπονιού και την οξύτητα του λεμονιού.

Έλληνες επιστήμονες έφτιαξαν μπάρα για διαβητικούς με μανιτάρι Θεσσαλίας

Ανάπτυξη λειτουργικού διαβητικού snack-bar με χρήση σκόνης μανιταριών ( Coprinus comatus ) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΑΠΘ.

“Ηλεκτροπληξία” στο στόμα από τις πιπεριές Σετσουάν

Τι αποκαλύπτει η επιστήμη και πως σχετίζεται το μυαλό με το περιβόητο "μυρμήγκιασμα" στο στόμα;

Συνθετικά αρώματα τροφίμων: Περιέχει καστόριο το εκχύλισμα βανίλιας;

Καστόριο είναι η ουσία που εξάγεται από τους αδένες κοντά στον πρωκτό του Κάστορα.

Ανίχνευση χαλασμένων τροφίμων με LED

Λυχνίες LED που έχουν τροποποιηθεί με περοβσκίτη αποκαλύπτουν τη σήψη σε φρούτα και λαχανικά πριν αυτή γίνει ορατή με γυμνό μάτι.

Η Nestlé παρουσιάζει νέα τεχνολογία μείωσης ζάχαρης – Δεν χρειάζονται πλέον γλυκαντικά

Πρωτοποριακή τεχνολογία που μειώνει τα εγγενή σάκχαρα στα βασικά συστατικά, χωρίς να αλλάζει η γεύση και η υφή.

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να γεύεται και να μυρίζει τα ποτά;

Στην περίπτωση του HELL A.I, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν δημιούργησε απλά ένα νέο προϊόν αλλά δοκίμασε τρεις διαφορετικές γεύσεις που πρότεινε η ίδια και επέλεξε την επικρατέστερη βασιζόμενη σε γευστικά τεστ.

Salmonella Infantis: Η αναδυόμενη πρόκληση στον ευρωπαϊκό τομέα πουλερικών

 Μελλοντικές προοπτικές για τον εμβολιασμό κατά της σαλμονέλας στα πουλερικά.

Πλαστικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες από… σπιρουλίνα!

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δημιούργησαν πλαστικά που αποικοδομούνται στο ίδιο χρονικό διάστημα και το ίδιο εύκολα με μια φλούδα μπανάνας.

Mc Donald’s: Δοχεία με τεχνολογία RFID για όλα τα καταστήματα στη Γαλλία

Τα δοχεία αυτά αναμένεται να μειώσουν τα απόβλητα στα περισσότερα από 1.200 καταστήματα της Mc Donald's.

Ζυμαρικά από έντομα: Ο δρόμος της ΕΕ προς την εντομοφαγία είναι δύσβατος

Οι Ιταλοί αντιδρούν αλλά πίτσες και ζυμαρικά από έντομα διατίθενται ήδη στη χώρα.

Μπλε χρωστικές στο κρέας: Το χρώμα ως πρακτική μείωσης της υπερκατανάλωσης πρωτεΐνης

Μπορεί η φυσική μας αποστροφή για το μπλε χρώμα σε κρέατα και ψάρια να χρησιμοποιηθεί ως πρακτική για να τρώμε πιο βιώσιμα και υγιεινά;

Αισθητήρας για την παρακολούθηση της φρεσκάδας στα τρόφιμα βάζει τέλος στο food waste

O αισθητήρας έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε διάφορα τρόφιμα, όπως ψάρια, φρούτα, γάλα και μέλι και θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξασφάλιση αξιόπιστης ζύμωσης για τυρί και κρασί. 

Έρευνα καταναλωτών: Ο ρόλος της όσφρησης στην επιλογή τροφίμων – Η κλίμακα ENFAS

Προώθηση της ανάπτυξης νέων προϊόντων με μεγαλύτερη καταναλωτική αποδοχή.

ΤÜV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LABS: Νέο σχήμα διεργαστηριακών δοκιμών TAFAL® !

Πλήρης γκάμα δοκιμών σε ακολουθία του ΕΚ 2023/915 και των νέων ανώτατων ορίων που προβλέπονται σε αυτόν για διάφορους επιμολυντές.

Δίσκος τροφίμων δείχνει μόλυνση χωρίς καν να ανοιχτεί!

Οι ερευνητές του Οντάριο λένε ότι ο νέος δίσκος συσκευασίας μπορεί να προειδοποιήσει για μόλυνση των τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο