Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.

Spread Σοκολάτας: Διάρκεια ζωής μετά την προσθήκη μικροθρεπτικών συστατικών

Το άλειμμα σοκολάτας ως λειτουργικό τρόφιμο - Ιδιότητες μετά την αφαίρεση κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης και την προσθήκη βιταμίνης D, μαγνησίου και ασβεστίου

Εναλλακτικά τρόφιμα: Το πρώτο στον κόσμο καλλιεργημένο στρείδι

Η Pearlita σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει βιοαποικοδομήσιμα κελύφη στρειδιών, καλαμάρια και χτένια!

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

Οι Βέλγοι το τερμάτισαν! Εναλλακτικό κρέας από… μαμούθ!

Η βελγική startup Paleo συναντά τη βιοχημεία για να φέρει στους καταναλωτές τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία στο εναλλακτικό, φυτικό κρέας.

Ξεχάστε όσα ξέρετε! “Επέλαση” της σοκολάτας χωρίς… κακάο

Μεγάλες εταιρείες "σηκώνουν τα μανίκια" και δημιουργούν σοκολάτες χωρίς τους καρπούς των κακαόδεντρων. Αλλά πόσο μοιάζουν αυτές οι σοκολάτες με τις κανονικές;

Καινοτομία: Ενεργή συσκευασία τυριών από υποπροϊόντα γαλακτοκομικών – Παράταση της διάρκειας ζωής έως και 50%!

Χρηματοδότηση του έργου από την Ισπανική κυβέρνηση -  Αξιοποίηση του ορού γάλακτος που λαμβάνεται ως υπόλειμμα στην παραγωγή τυριού

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία

Η “πρόκληση” της γεύσης στα φυτικά και τα υγιεινά τρόφιμα – Γρίφος για τους ειδικούς

Οι ειδικοί κάλυψης γεύσης αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις στο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών σε πιο υγιεινά και, ταυτόχρονα, γευστικά προϊόντα.

Οι φυτικές κοτομπουκιές τρώνε… “πόρτα” από τους καταναλωτές

Σε δημοσκόπηση τα φυτικά chicken nuggets δεν έπιασαν ούτε τη... βάση σε αίσθηση γεύση και επίγευση

Καπάκι συσκευασίας αλλάζει χρώμα με τη μεταβολή της θερμοκρασίας

Καινοτόμα τεχνολογία συσκευασίας, που διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση ευπαθών τροφίμων και ειδών ευαίσθητων στη θερμοκρασία κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση

Μετατρέποντας τα μέρη ψαριών σε πολύτιμα προϊόντα και συστατικά

Πολλά μέρη ενός ψαριού πηγαίνουν χαμένα, χωρίς ποτέ να φτάσουν στα πιάτα μας. Η νέα τεχνολογία διαλογής θα βοηθήσει τη βιομηχανία ψαριών να εκμεταλλευτεί τις πρώτες ύλες πολύ καλύτερα και με πιο βιώσιμο τρόπο.

Κίνα: Πρωτοποριακή μέθοδος μαζικής παραγωγής για προϊόντα καλλιεργούμενου κρέατος

Κινέζοι ερευνητές προχώρησαν στην ανάπτυξη μεθόδου για μαζική παραγωγή κεφτέδων από καλλιεργούμενο κρέας, με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερο λίπος.

Enginomics στο σχεδιασμό ποιότητας τροφίμων: Σχεδιάζοντας το φαγητό του μέλλοντος

Η γνώση του τρόπου χρήσης των υπερδυνάμεων των φυτικών τροφίμων, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για το βιώσιμο μέλλον της διατροφής.

Καινοτομία από το MIT: Συσκευασίες τροφίμων από κάψουλες μεταξιού – Η λύση για τα μικροπλαστικά

Οι ερευνητές του MIT έχουν αναπτύξει υποκατάστατο για τα μικροπλαστικά, με βάση το μετάξι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για συσκευασίες τροφίμων.

Οι επιπτώσεις στις ελλείψεις πρώτων υλών στη Βιομηχανία τροφίμων… σε αριθμούς

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή και άλλοι παράγοντες, οδηγούν τις βιομηχανίες τροφίμων να διακόψουν την προμήθεια ορισμένων πρώτων υλών.

Είναι το καλλιεργούμενο κρέας vegan;

Το καλλιεργούμενο κρέας, φτιαγμένο στα εργαστήρια από ζωικό ιστό, ίσως είναι η απάντηση στην εναλλακτική πρωτεΐνη. Αλλά είναι vegan;

Χαρακτηρισμός βακτηριακών και μυκητιακών πληθυσμών σε προϊόντα φρούτων και λαχανικών

Μια νέα μελέτη αξιολόγησε τους βακτηριακούς και μυκητιακούς πληθυσμούς σε προϊόντα F&V χρησιμοποιώντας μικροβιολογική ανάλυση που εξαρτάται από την καλλιέργεια και αλληλούχιση υψηλής απόδοσης, για να αποκρυπτογραφήσει τους μικροβιακούς πληθυσμούς που τα χαρακτηρίζουν.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης