Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Πείραμα ενός αιώνα εξασφαλίζει το μέλλον της μπύρας και του ουίσκι

Οι γνώσεις γενετικής βοηθούν τα σιτηρά να αντέξουν την κλιματική αλλαγή.

Οι 3 σωματοφύλακες: Παρουσίαση των πιο διαδεδομένων μικροβιακών δεικτών ασφάλειας τροφίμων

Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιλογή ενός συγκεκριμένου μικροοργανισμού -δείκτη για την ασφάλεια ενός τροφίμου

Καινοτομία: Ελληνικές ελιές χωρίς αλάτι

Olivia:Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής.

Μελέτη: Οι μη θερμικές μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων βελτιώνουν τη πέψη του αμύλου

Μια καινοτόμος και βιώσιμη λύση για την τροποποίηση της πεπτικότητας του αμύλου.

Τεχνολογία τροφίμων: Η άγνωστη δύναμη του κρόκου αυγού

Αξιοποίηση της δύναμης του κρόκου αυγού: Μια νέα προσέγγιση για τη σταθερότητα της ελαιορητίνης της πάπρικας.

Συντήρηση μπιφτεκιών: Ερευνητές πρόσθεσαν φλούδα κρεμμυδιού και ιδού το αποτέλεσμα

Επίδραση της σκόνης φλούδας κρεμμυδιού στην οξειδωτική σταθερότητα του χρώματος, των λιπιδίων και των πρωτεϊνών του προπαρασκευασμένου μπιφτεκιού κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης στο ψυγείο.

Τεχνολογία τροφίμων: Οι κόκκοι κακάο μπορούν να μειώσουν το γλυκαιμικό δείκτη στο ψωμί

Ένας νέος τρόπος βελτίωσης της σύστασης του παραδοσιακού ψωμιού.

Η νανοτεχνολογία φέρνει το αύριο στον ελληνικό πρωτογενή τομέα

Επίσκεψη Τσιάρα και Έζντεμιρ στο Ελληνικό Κέντρο Νανοτεχνολογίας Organic Electronics Technologist.

Πώς αλληλεπιδρούν οι πρωτεΐνες γάλακτος με την καφεΐνη στον εσπρέσο

Η έκχυση γάλακτος στον εσπρέσο δεν επηρεάζει τη δομή των πρωτεϊνών του γάλακτος, που σημαίνει ότι διατηρούν την αρχική τους αίσθηση στο στόμα , τη γεύση στο τελικό ρόφημα αλλά και τη βιοδιαθεσιμότητα στον οργανισμό.

Τηγάνισμα: Πως επηρεάζονται τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων

Οι Φυσικές και χημικές ιδιότητες και συνέπειες της υψηλής κατανάλωσης τηγανητών τροφίμων - Ανασκόπηση μελετών.

Πατάτες, μπισκότα, πατατάκια: Το τσάι σε αμυλούχα τρόφιμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα καρκινογόνου ακρυλαμιδίου

Τα χαρακτηριστικά συστατικά του τσαγιού εξαλείφουν το ακρυλαμίδιο, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη.

Startup φτιάχνει καφέ χωρίς… καφέ, με μπαγιάτικο ψωμί!

Άλλη μια καινοτομία με στόχο τη βιωσιμότητα.

Νερό: Πόσα μικροπλαστικά πίνετε; Φορητή, οικονομική και εύχρηστη συσκευή μπορεί να μετρήσει τα μικροπλαστικά

Οικονομική και ασύρματη φορητή συσκευή για γρήγορο και ευαίσθητο ποσοτικό προσδιορισμό μικρο/νανοπλαστικών.

Ημέρα Σταθμός για την μικροβιολογία τροφίμων – Δημοσιεύτηκε η μεγαλύτερη έρευνα για το “μικροβίωμα των τροφίμων”

Ιταλοί ερευνητές ανέπτυξαν μια βάση δεδομένων για το «μικροβίωμα των τροφίμων» αναλύοντας την αλληλουχία των μεταγονιδιωμάτων 2.533 διαφορετικών τροφίμων.

Κρασί και πυρκαγιές: Πως να αφαιρέσετε τη δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά λόγω του καπνού

Διώχνοντας τη "βρώμα" από το μολυσμένο από τον καπνό κρασί.

Νεα Ζηλανδία: Ερευνητές έσωσαν τη καλλιέργεια της πατάτας από επιθετικό βακτήριο

Ερευνητές ολοκλήρωσαν μια στοχευμένη και ολιστική προσέγγιση διαχείρισης ενός παράσιτου που κατέστρεφε τη καλλιέργεια της πατάτας.

Ο μύκητας που μετατρέπει τα αποφάγια σε νέα γεύματα

Μελέτη δείχνει πώς ένα είδος μύκητα μπορεί να μετατρέψει τα απόβλητα τροφίμων σε συστατικά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

«Μη τοξικά» μαγειρικά σκεύη: Πότε είναι πραγματικά ασφαλή;

Μπορεί να σκέφτεστε πολύ καλά τα υλικά με τα οποία μαγειρεύετε, αλλά να μην δίνετε τόση προσοχή στα υλικά των κατσαρολών και των τηγανιών που έχετε στη διάθεσή σας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο