Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τυροκομία: Τα τυριά που… “ακούνε” μουσική είναι πιο γευστικά!

Ροκ, ατμοσφαιρικό και funky τυρί! Η μουσική αλλάζει τον τρόπο ζύμωσης στα τυροκομικά προϊόντα.

Πίτσα: Ο κανόνας “55” που οδηγεί στην απογείωση της γεύσης

Μία καλά "κρυμμένη" αλήθεια για να πετύχετε το τέλειο ζυμάρι πίτσας.

Από τι γίνονται τα φιστίκια κρόκερ ή κροκερίνο;

Τα ιαπωνικά φιστίκια με ρίζες από το Μεξικό που έχουν γίνει "viral" και στην Ελλάδα.

Απολύμανση λαχανικών: Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας χλωρίωσης σε συνδυασμό με φυσαλίδες αέρα

Μελέτη για την αποτελεσματικότητα της χλωρίωσης και του αερισμού στην απομάκρυνση παθογόνων από αγγούρια και πιπεριές.

Το πρώτο χέλι τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο

Το πρώτο εναλλακτικό θαλασσινό του 2024.

Απόψυξη κρέατος: Η επίδραση της προσθήκης αντιψυκτικής πρωτεΐνης, στην ποιότητα

Επίδραση της σταδιακής απόψυξης σε συνδυασμό με αντιψυκτική πρωτεΐνη στην ποιότητα του επανειλημμένα αποψυγμένου χοιρινού κιμά.

Ερευνητές αποκαλύπτουν τι δίνει στο τυρί cheddar τη μοναδική του γεύση

Ο ρόλος των βακτηρίων και η ισορροπία.

Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Νέες τεχνικές για υψηλής ποιότητας μπύρες

Ποιες προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσου οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Κέικ με φρούτα και αλκοόλ: Το τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ!

Πως μπορεί ένα κέικ φρούτων να καταναλωθεί μετά από χρόνια χωρίς να γίνει επικίνδυνο;

Τι είναι η “κόλλα” κρεάτων και γιατί χρησιμοποιείται από την εστίαση

Το δημοφιλές meat glue, χρησιμοποιείται για να κολλήσουν ανεξάρτητα κομμάτια κρέατος σε ένα ενιαίο κομμάτι με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος.

Coca-cola: Γιατί η γεύση της στα Mc Donald’s είναι διαφορετική;

Είναι όντως έτσι και εν είναι η ιδέα σας.

Γιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;

Τρόποι για να διαλύσετε την κανέλα σε ροφήματα και στον καφέ.

Επιτυχία του ΑΠΘ: Τηγανίζει πατάτες στο… διάστημα! Διάκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

 Οι διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ προβάλλονται στην ανασκόπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Παγωτό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη με ενσωμάτωση όξινου ορού γάλακτος

Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν την πιθανότητα αντικατάστασης ποσότητας γιαουρτιού στο παγωτό γιαούρτι με υποπροϊόν της παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού.

Food Experts: Αστρικές προβλέψεις για το 2024

Ο συνεργάτης του Cibum Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακό στην αστρολογία Astra Eneka, προβλέπει ποιος μήνας σας ευνοεί περισσότερο μέσα στο 2024 για να κάνετε από τώρα τα σχέδιά σας!

Πρωτοπορία από ελληνικό σουπερμάρκετ: Κάθετη καλλιέργεια λαχανικών μέσα σε κατάστημα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σουπερμάρκετ διαθέτει "αγρόκτημα" μέσα σε κατάστημα

Ψητές φακές Bolognese αντί για κρέας – Τα θρεπτικά συστατικά που προφέρουν στον οργανισμό

Επιστημονική μελέτη αξιολογεί τις ψητές φακές ως εναλλακτική των πιάτων κρέατος.

Φόβοι για brain drain στην Ιταλία μετά την απαγόρευση του καλλιεργούμενου κρέατος

Αυξημένοι φόβοι για ενδεχόμενη φυγή νέων επιστημών, στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Λεκιθίνη: Επιτυχημένο πρόσθετο αλλά αμφίβολο συμπλήρωμα για αδυνάτισμα

Τελικά η λεκιθίνη βοηθά στη απώλεια βάρους;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης