Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Εναλλακτικό κρέας: Η σοκολάτα … διευκολύνει την 3D εκτύπωση!

Το ευαίσθητο στη θερμότητα βούτυρο κακάο καθιστά τη ζύμη πιο ρευστή σε ζεστές θερμοκρασίες για εκτύπωση, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, σκληραίνει επιτρέποντας στη ζύμη να διατηρήσει το τυπωμένο της σχήμα

Προς κατάργηση η ημερομηνία λήξης – Τεστ κιτ επί της συσκευασίας!

Καινοτόμο επίθεμα που ανιχνεύει παθογόνα, τοποθετείται στα εσωτερικά τοιχώματα των δοχείων τροφίμων και δείχνει το αποτέλεσμα χωρίς να ανοιχτεί η συσκευασία

Φυκοκυανίνη: Το “άγριο μπλε θαύμα” – Λύθηκε ο γρίφος αποχρωματισμού της μπλε φυσικής χρωστικής τροφίμων

Γιατί η φυκοκυανίνη που θα ήθελαν πολύ να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες τροφίμων, είναι ασταθής όταν τοποθετείται σε αναψυκτικά και αθλητικά ποτά και μπορεί να χάσει τις αποχρώσεις της

Glyphosate: πάνω από 400 παρατηρήσεις στις διαβουλεύσεις EFSA και ECHA

Οι παράλληλες διαβουλεύσεις για τη γλυφοσάτη που διεξήγαγαν η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) και ο ECHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων)...

Συσκευασία τροφίμων: Η σημασία της στην επισιτιστική ασφάλεια – Οι έξυπνες συσκευασίες

Πολλές τεχνολογίες συσκευασίας τροφίμων μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρόσβαση στα τρόφιμα παρέχοντας εκτεταμένη διάρκεια ζωής

Καραγενάνη: Η επεξεργασία υψηλής πίεσης μπορεί να μειώσει τη χρήση της στο σοκολατούχο γάλα

Η νέα μέθοδος παρέχει στη βιομηχανία μια εναλλακτική επεξεργασίας για την παραγωγή γάλακτος σοκολάτας καθαρής ετικέτας

Η Extended Reality, (XR) τεχνολογία στον κλάδο των τροφίμων

Στη βιομηχανία τροφίμων οι τεχνολογίες XR μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως απομακρυσμένη εργασία, κατάρτιση, συντήρηση τροφίμων, επιθεώρηση, μάρκετινγκ και υποστήριξη πελατών

Feel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της

Η HPP δεν απαιτεί τη χρήση χημικών ουσιών ή την εφαρμογή θερμικής επεξεργασίας.

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, με μερική ή ολική αντικατάσταση του λίπους και του NaCl

Χρώμα στα γαλακτοκομικά: Προκλήσεις – Τάσεις – Πρώτες ύλες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτό και κατεψυγμένα επιδόρπια παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στο χρωματισμό τους

Τεχνολογία τροφίμων: Μύκητας δίνει γεύση λίπους στα υποκατάστατα κρέατος!

Το πρώτο στο κόσμο, συστατικό λίπους, με βάση τους μύκητες

Διαχείριση λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών

Η διαχείριση των λυμάτων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τις εταιρείες τροφίμων και ποτών με πολλές πτυχές τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο

Διαδικτυακή Ημερίδα “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Κ & Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” “Insects and Algae: Alternative Food and Feed Sources” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου...

Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021: “Νέες τάσεις – Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων”

Ανάλυση για τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης των προμηθευτών συσκευασιών και κατά πόσο αυτά καλύπτουν έναν παραγωγό τροφίμων

Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία NIR ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια των μετρήσεων

Τεχνολογία: Φορητή συσκευή για μικροβιολογικό έλεγχο κρεάτων σε δευτερόλεπτα

Το έργο FRESHDETECT που είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, ανέπτυξε φορητό εργαλείο για την ανάλυση της ποιότητας τροφίμων μέσα σε δευτερόλεπτα

Μακαρόνια με τυρί: Μπορούν να συντηρηθούν με ασφάλεια μέχρι και για τρία χρόνια!

Επιστημονική μελέτη βρήκε την κατάλληλη συσκευασία για να καταναλωθούν έτοιμα γεύματα ζυμαρικών με τυρί, μετά από τρία χρόνια, με ασφάλεια

Ενεργότητα νερού (aw): Η κρίσιμη αλλά παραμελημένη από την ΕΕ παράμετρος ασφάλειας τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων χρησιμοποιούν την ενεργότητα νερού για να διαμορφώσουν τροφές σταθερές στο ράφι και αποτελεί κρίσιμο σημείο ελέγχου στα συστήματα ασφάλειας τροφίμων HACCP.

Βιομηχανία Τροφίμων: Αμμωνία ή φθοριούχα για ψυκτικό μέσο; – Ποια και γιατί είναι η καλύτερη επιλογή

Οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για καλύτερη απόδοση

Βιομηχανία τροφίμων: Οι in house μικροβιακές αναλύσεις για άμεσους και φθηνούς ελέγχους

Εμβάθυνση της ανάλυσης τροφιμογενών βακτηρίων στις μονάδες επεξεργασίας ή στο χωράφι

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα ξυλάκια στο παγωτό ξυλάκι;

Το σωστό ξυλάκι στο παγωτό πρέπει να είναι μη τοξικό, ασφαλές, λειτουργικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο το φύλο επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες προτιμούν τις σαλάτες και τα κοκτέιλ, ενώ οι άντρες προτιμούν τις μπριζόλες T-bone και τη μπύρα δεν προέκυψε απλώς από το πουθενά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης