Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι μέλλει γενέσθαι με τα αποθέματα Κορινθιακής σταφίδας

ΑρχικήΝέαΤι μέλλει γενέσθαι με τα αποθέματα Κορινθιακής σταφίδας
spot_img

cibum team


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και συζήτησαν το ζήτημα των αποθεμάτων της Κορινθιακής Σταφίδας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εξετάσθηκαν όλα νέα τα στοιχεία και δεδομένα που παρέθεσε η Ένωση.

Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός ανέδειξε την τεράστια σημασία και διατροφική αξία  του προϊόντος, χαρακτηρίζοντας την ως  τον ελληνικό «μαύρο χρυσό».

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μεγάλων, υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων, χαρακτηριστικά που ενσαρκώνει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, η οποία είναι μια μεγάλη, υγιής και ιστορική αμιγώς συνεταιριστική Οργάνωση με παράδοση και κύριο προσανατολισμό τη στήριξη και προώθηση ενός παραδοσιακού προϊόντος, της σταφίδας, με καθαρό εξαγωγικό χαρακτήρα.

Τόσο ο Υπουργός όσο και η Παναιγιάλειος Ένωση, συμφώνησαν  ν’ αναζητήσουν  σύντομα σε νέα συνάντησή τους, από κοινού τρόπους επίλυσης του ζητήματος των αποθεμάτων και στήριξης των παραγωγών, καθώς και του εμβληματικού προϊόντος της σταφίδας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας που δημιουργεί στην Παναιγιάλειο Ένωση τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο στέκεται απόλυτα στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών.

Δείτε σήμερα: 

Μουχλιασμένο ψωμί: Μπορούμε να το φάμε, αφαιρώντας το χαλασμένο μέρος; 

Κακοποίηση στις κουζίνες: οι Chef της Βρετανίας ζητούν να αφαιρεθούν αστέρια Michelin από γνωστά εστιατόρια 

Βελόνες σε φράουλες: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της εργάτριας που κατηγορήθηκε για τη δολιοφθορά 

Ασφάλεια τροφίμων και το καλοκαίρι. Χρήσιμες οδηγίες  για να αποτρέψετε τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων. 

Μικροπλαστικά σε τρόφιμα και νερό: Είναι επιβλαβή για την υγεία; 

Απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι απαντά ο Α. Γεωργιάδης 

Πρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!

Burger King: Αντί για το μενού, έγραψαν «συγνώμη για την ταλαιπωρία» και παραιτήθηκαν!

Κρούσματα σαλμονέλας από ταχίνι σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες 

Απίστευτο: Παγωτό με γεύση μακαρόνια με τυρί από την KRAFT 

FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή. Η “σωτηρία” για άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. 

Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω των social media 

Είμαι ψυχολογικά έτοιμος να ξεκινήσω δίαιτα; Κάντε το τεστ να δείτε! 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα